28 Μαρτίου, 2024

Για τρίτη συνεχή χρονιά Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στον Δήμο Χερσονήσου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) και η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου σε συνεργασία με Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους, Σχολεία, Ενορίες και Φορείς συνδιοργανώνουν την 3η Εβδομάδα Eθελοντικής Αιμοδοσίας στον Δήμο Χερσονήσου, από την Τρίτη 13 έως και τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023.

Η δράση πραγματοποιείται σε συνέχεια της ιδιαίτερα επιτυχημένης 2ης Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Χερσονήσου τον περασμένο Ιούνιο όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 120 εθελοντές αιμοδότες.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα των αιμοδοσιών είναι:

• Τρίτη 13 Ιουνίου: Ανάληψη, κεντρική πλατεία
• Τετάρτη 14 Ιουνίου: Γούρνες, αύλειος χώρος Ι.Ν. Ευαγγελίστριας
• Πέμπτη 15 Ιουνίου: Κάτω Γούβες, οδός I. Κωνσταντινίδη (Βρύση)
• Παρασκευή 16 Ιουνίου: Αβδού, κεντρική πλατεία
• Δευτέρα 19 Ιουνίου: Λιμ. Χερσονήσου, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου (πλησίον S/M Χαλκιαδάκη)

Oι αιμοληψίες θα πραγματοποιούνται από τις 9:00 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι. Στις αιμοδοσίες μπορούν να συμμετέχουν υγιείς ενήλικες ηλικίας από 18 έως και 65 ετών.
Οι εθελοντές αιμοδότες πρέπει να έχουν μαζί τον ΑΜΚΑ τους, την αστυνομική τους ταυτότητα, καθώς και κάρτα Εθελοντή Αιμοδότη (εφόσον διαθέτουν).

Οδηγίες Εθελοντή Αιμοδότη:

1. Να είναι υγιής.
2. Να μην είναι άυπνος.
3. Να έχει προηγηθεί ένα ελαφρύ πρωινό.
4. Απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ ένα 24ωρο πριν την αιμοδοσία.
5. Απαγορεύεται η αιμοδοσία από άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα: καρδιοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη, αλλεργίες, άσθμα και άτομα που βρίσκονται υπό χημειοθεραπείες ή υπό άλλη αγωγή για ευκαιριακές λοιμώξεις.
6. Απαγορεύεται η αιμοδοσία από άτομα που έχουν εγχειριστεί ή μεταγγιστεί εντός του τελευταίου έτους.

«Για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνουμε την εκστρατεία Εβδομάδα Εθελοντικής Aιμοδοσίας στον Δήμο Χερσονήσου και σας προσκαλούμε να συμμετέχετε σε αυτή την προσπάθεια, διαθέτοντας μερικά μόνο λεπτά από το χρόνο σας, χαρίζοντας ζωή σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας.» δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.), Γιάννης Μηλάκης.

Η 3η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Χερσονήσου.