26 Απριλίου, 2024

Εντάχθηκε και επίσημα το πρώτο υπερσύγχρονο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Μοιρών

Μετά από συστηματικές προσπάθειες το Κέντρο Υγείας Μοιρών υποδέχτηκε και επίσημα το πρώτο από τα δεκατέσσερα νέα, υπερσύγχρονα ασθενοφόρα, που θα στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης για την κάλυψη των αναγκών επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στις συντονισμένες ενέργειες της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ, σε συνεννόηση με την ανάδοχο εταιρεία και με τη συμβολή του Υποψηφίου Βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη και καλύπτεται μέσω των πόρων του Προγράμματος ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κρήτης και του αντίστοιχου έργου που υλοποιεί η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Το νέο ασθενοφόρο είναι πλήρως εξοπλισμένο, έχοντας μάλιστα και δυνατότητες για εκτός δρόμου διαδρομές, καθώς φέρει τεχνολογία κίνησης στους τέσσερις τροχούς και αναμένεται να βελτιώσει την ανταπόκριση του Κέντρου Υγείας στα έκτακτα περιστατικά της περιοχής και να ενισχύσει το απαιτούμενο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε:

«Η παραλαβή του νέου, υπερσύγχρονου ασθενοφόρου αποτελεί μια μεγάλη ανταπόκριση σε ένα εύλογο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Μεσαράς και ταυτόχρονα ένα σπουδαίο βήμα και για τη βελτίωση των συνθηκών της δημόσιας υγείας της περιοχής μας.

Σε άριστη συνεργασία με τον Διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Νεκτάριο Παπαβασιλείου, τον Υποδιοικητή Δημήτρη Αγαπίου και όλα τα στελέχη, πετύχαμε την ολοκλήρωση της παραλαβής του νέου ασθενοφόρου, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα των παροχών του Κέντρου Υγείας Μοιρών.

Η ενίσχυση του υγειονομικού μας συστήματος αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Νέα Δημοκρατία και προσωπικό στοίχημα για τον Πρόεδρο μας Κυριάκο Μητσοτάκη στη νέα τετραετία.

Η εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών για την προάσπιση της υγείας των συμπολιτών μας είναι αδιαπραγμάτευτη».

Ο Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Νεκτάριος Παπαβασιλείου τόνισε:
«Παραδώσαμε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών το πρώτο υπερσύγχρονο 4χ4 DIESEL ασθενοφόρο από τα δεκατέσσερα που παραλαμβάνουμε σταδιακά μέσω χρηματοδοτήσεως του προγράμματος ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Κρήτης.

Αποτελεί ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στο χρόνιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς, όπου σε συνδυασμό με το νέο κτίριο του Κέντρου Υγείας Μοιρών που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης θα εξασφαλιστούν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια ώστε να παρέχουμε τις ποιοτικότερες υγειονομικές συνθήκες για την τοπική κοινωνία».

Ο Υποδιοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Δημήτρης Αγαπίου πρόσθεσε:

«Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία της παράδοσης – παραλαβής των πρώτων ασθενοφόρων 4×4 από τα δεκατέσσερα συνολικά που θα έρθουν για όλα τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης, με χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κρήτης.

Εργαζόμαστε εντατικά για τη βελτίωση όλων των υπηρεσιών Υγείας, καθώς και για την ασφαλή και αξιοπρεπή πρόσβαση σε αυτές, όταν προκύπτει ανάγκη για όλους τους συμπολίτες μας».