19 Μαρτίου, 2024

Γερμανία: Οκτώ νεκροί από την ένοπλη επίθεση σε εκκλησία μαρτύρων του Iεχωβά

Οκτώ νεκρούς, ανάμεσα τους τον δράστη αλλά και ένα αγέννητο μωρό, άφησε πίσω της ένοπλη επίθεση σε κέντρο Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Οι πυροβολισμοί αντηχούν στην ήσυχη γειτονιά του Αμβούργου καθώς ο δράστης αδειάζει τον ένα γεμιστήρα μετά τον άλλο.

Αυτόπτης μάρτυρας κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο της επίθεση στο κτίριο όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 50 Μάρτυρες του Ιεχωβά.

«Άκουσα δυνατούς πυροβολισμούς και πήγα κοντά στο παράθυρο για να δω τι συμβαίνει. Τότε είδα έναν άνδρα να πυροβολεί μέσα από το παράθυρο», δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Λίγα λεπτά μετά αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο κτίριο όπου βρήκαν έξι νεκρούς. Τουλάχιστον οκτώ ήταν οι τραυματίες, ανάμεσα τους και μια έγκυος που επέζησε όμως έχασε το έμβρυο που κυοφορούσε.

«Νεκροί είναι τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας 33 – 60 ετών, καθώς και ένα θηλυκό έμβρυο 28 εβδομάδων», δήλωσε η Αστυνομία του Αμβούργου.

Ο δράστης αυτοκτόνησε όταν άκουσε τους αστυνομικούς να τον πλησιάζουν. Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για τον 35χρονο Γερμανό Φίλιπ Φ., πρώην Μάρτυρας του Ιεχωβά.

Το κίνητρο για την επίθεση παραμένει άγνωστο. Όμως τον περασμένο Ιανουάριο η αστυνομική υπηρεσία που εκδίδει τις άδειες οπλοφορίας έλαβε ανώνυμη πληροφορία ότι ο δράστης έπασχε από κάποια ψυχική διαταραχή. Στην επιστολή αναφερόταν ακόμη ότι αντιμετώπιζε με οργή τους ακολούθους θρησκευτικών οργανώσεων, και ιδιαίτερα τους Μάρτυρες του Ιεχωβα, καθώς και τον πρώην εργοδότη του.

«Στην αιφνιδιαστική επιθεώρηση που κάναμε ο Φίλιπ Φ. ήταν συνεργάσιμος και πρόθυμος να δώσει πληροφορίες. Οι αξιωματικοί δεν βρήκαν ενδείξεις που υποδείκνυαν ψυχική ασθένεια και του έκαναν προφορική προειδοποίηση», είπε ο αστυνομικός διευθυντής.

Στην προσωπική του ιστοσελίδα ο δράστης παρουσιάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων ενώ τον περασμένο Ιανουάριο εξέδωσε βιβλίο με τίτλο «Η αλήθεια για τον Θεό, τον Ιησού Χριστό και τον Σατανά».

πηγή: MEGA TV