19 Απριλίου, 2024

Ευρωμπάσκετ: Επική Ισπανία στη ζώνη των μεταλλίων

Στο Ευρωμπάσκετ, η Ισπανία έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Γερμανία. Η Φούρια Ρόχα επικράτησε με 100-90 της Φινλανδίας, με τον 37χρονο Ρούντι Φερνάντες να ηγείται στην ανατροπή της ομάδας του.
Ένας αρχηγός ετών 37 που παίζει σαν έφηβος. Ο Ρούντι Φερνάντες μίλησε όταν η μπάλα έκαιγε. Με καθοριστικά τρίποντα στο φινάλε σφράγισε τη νίκη της Ισπανίας απέναντι στην Φινλανδία με 100-90 έπειτα από απίστευτη ανατροπή και την οδήγησε στους 4 του ευρωμπάσκετ. Δεν ήταν όμως μόνος του. Ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ ήταν ο κορυφαίος σκόρερ του ματς με 27 πόντους.

Οι Ισπανοί παρουσιάστηκαν αδύναμοι στο 1ο μέρος με τους Φινλανδούς να παίζουν εξαιρετική άμυνα και με ευστοχία στα τρίποντα να παίρνουν προβάδισμα ακόμη και 15 πόντων.

Μετά το 43-52 του 1ου ημιχρόνου η Ισπανία ανέβασε ρυθμούς και άλλαξε εντελώς την εικόνα της στο ματς. Άμυνα, ευστοχία και 30 πόντοι στην 3η περίοδο έβαλαν τα θεμέλια της πρόκρισης ενώ την χαριστική βολή στους Φινλανδούς έδωσε στην 4η περίοδο ο Ρούντι χάρη στην ηγετική του παρουσία.

Απόψε διεξάγονται τα υπόλοιπα 2 παιχνίδια των ημιτελικών. Γαλλία – Ιταλία στις 18:15 και Σλοβενία – Πολωνία στις 21:30.

Η Ισπανία βρίσκεται στα ημιτελικά της διοργάνωσης για 11η φορά στην ιστορία της και την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει την Γερμανία για μία θέση στον τελικό της Κυριακής.

madata.gr