19 Απριλίου, 2024

ΕΒΕ: Κάλεσμα στην κινητοποίηση την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις 9:00 στην Εφορία

 Κάλεσμα στην κινητοποίηση την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις 9:00 στην Εφορία απευθύνει ηΑγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων
Ν. Ηρακλείου.

Σε σχετική της ανακοίνωση τονίζει: 

Συνάδελφε, συναδέλφισσα όχι στη νέα φοροεπιδρομή
Όλοι στην κινητοποίηση την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις 9:00 στην Εφορία, ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με το οποίο η κυβέρνηση προωθεί μια νέα φοροεπιδρομή, από κει που προεκλογικά, δεσμευόταν ότι δε θα βάλει κανένα νέο φόρο και έταζε την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, αυτού του κεφαλικού φόρου, για να υφαρπάξει την ψήφο των επαγγελματιών. Τώρα στην ουσία τριπλασιάζει τα βάρη (1.102 ευρώ φόρος εισοδήματος και 488 τέλος επιτηδεύματος) για τους πιο αδύναμους επαγγελματίες. Επιπλέον μας φορτώνει και με άλλα οριζόντια χαράτσια ακόμα και αν οι τζίροι είναι μηδενικοί.
Αντί να βάλει «χέρι» στις ανεξέλεγκτες αυξήσεις στην ενέργεια, τις πρώτες ύλες, τα ενοίκια που έχουν εξανεμίσει το εισόδημά μας. Αντί να πάρει μέτρα για την διαγραφή των χρεών που κουβαλάμε ακόμα από τη 10ετή κρίση και την πολιτική των lockdown την περίοδο του κορονοϊού, έρχεται να «ξύσει» όπως λέει «τον πάτο του βαρελιού» και να οδηγήσει χιλιάδες βιοπαλαιστές επαγγελματίες σε νέα αδιέξοδα, χρέη, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και λουκέτα.
Η λεγόμενη «φορολογική δικαιοσύνη» κλείνει τα μάτια για άλλη μια φορά στα «μεγάλα ψάρια» της αγοράς. Αυτούς που συμβάλλουν μόνο στο 5% των εσόδων του κράτους, το 0,2% των ΑΦΜ που χρωστάει 85 δις ευρώ τα οποία θεωρούνται ανείσπρακτα, τις τράπεζες που απολαμβάνουν τον αναβαλλόμενο φόρο, τους καναλάρχες που απολαμβάνουν το ένα δωράκι μετά το άλλο, τους εφοπλιστές που φορολογούνται εθελοντικά και οι οποίοι έχουν 58 φοροαπαλλαγές.
Και έχει και το θράσος να προσπαθεί να προκαλέσει «κοινωνικό αυτοματισμό» ενάντια στους επαγγελματίες, με την προπαγάνδα που έχει εξαπολύσει το προηγούμενο διάστημα, ότι είμαστε οι μεγάλοι φοροφυγάδες.
Οι ίδιοι οι υπουργοί της Κυβέρνησης αναφέρουν προκλητικά ότι τις πολυεθνικές δεν μπορούν να τις ελέγξουν ούτε ως προς τις αυξήσεις των τιμών, που μας έχουν τσακίσει, ούτε ως προς τη φορολόγηση των απίστευτων κερδών που καταγράφουν. Την ίδια ώρα, τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα (λόγω της ακρίβειας και των έμμεσων φόρων ΦΠΑ κτλ) αύξηση 154% κι όμως οι κοινωνικές δαπάνες για Υγεία, Παιδεία, προστασία από φυσικές καταστροφές παραμένουν στα τάρταρα.
Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Τώρα είναι η ώρα με το συλλογικό μας αγώνα να ματαιώσουμε τα σχέδια της Κυβέρνησης. Όπως ματαιώσαμε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης τους προηγούμενους μήνες. Όπως μπήκαμε μπροστά και αποτρέψαμε το κόψιμο του ηλεκτρικού ρεύματος σε συναδέλφους. Όλοι μια γροθιά να αποκρούσουμε την νέα επίθεση της κυβέρνησης.
Συλλογικά και αγωνιστικά να διεκδικήσουμε τα σύγχρονα δικαιώματα μας.
•Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα για το φορολογικό
•Επαναφορά του ατομικού αφορολόγητου ορίου για τους μη μισθωτούς στα 12.000 ευρώ (όπως ήταν πριν την κρίση), προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Προοδευτική αύξηση της φορολογίας στα κέρδη, με μείωση στα χαμηλά εισοδήματα και αύξηση ως το 45% για το μεγάλο κεφάλαιο
•Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, που έχουν υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα καταργηθεί. Κατάργηση της προκαταβολής φόρου για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
•Ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός. Μείωση της προμήθειας των τραπεζών στις τραπεζικές συναλλαγές
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 9:00
Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την οργάνωση του Αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο που βάζει λουκέτο στα μαγαζιά μας

Βασιλάκης Δημήτρης μέλος του ΔΣ του Σωματείου Επιπλοξυλουργών Ν. Ηρακλείου και Γ’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιπλοξυλουργών Ελλάδος
Γαρεφαλάκης Νίκος μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου
Καραντεμοίρης Μανώλης μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εμπόρων Αυτοκινήτων
Καρύδης Γιώργος μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου
Καραντεμοίρη Κάλια γραμματέας του Συλλόγου Διεκπεραιωτών Θεμάτων Υπουργείου Μεταφορών Ηρακλείου
Τριγωνάκης Βασίλης μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ασφαλιστικών διαμεσολαβητών Ν Ηρακλείου