28 Μαρτίου, 2024

Εργατική Πρωτομαγιά με εκδηλώσεις μνήμης και τιμής σε όλη τη χώρα

Με αγωνιστικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα τιμήθηκε και φέτος η εργατική Πρωτομαγιά.

Το πρωί της Δευτέρας 1 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου προκειμένου να τιμηθεί η ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η παγκόσμια ημέρα αλληλεγγύης και αγώνων για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, την κοινωνική Δικαιοσύνη και την παγκόσμια Ειρήνη.

Κατά τη διάρκεια της Συγκέντρωσης αποδόθηκε φόρος τιμής στους νεκρούς εργάτες του Εργατικού κέντρου με την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο νεκρών Εργατικής Τάξης που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Εργατικού κέντρου Ηρακλείου.

Στην Αθήνα, το Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος και ακολούθησε πορεία στη Βουλή.

Νωρίτερα αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας κατέθεσαν στεφάνι μνήμης και τιμής στο χώρο των εκτελεσθέντων στην Καισαριανή.

Αυτήν την ιστορική μέρα της 1ης Μάη οι συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις ένωσαν τη φωνή τους με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στον περιορισμό εργασιακών, Οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τονίζοντας πως "τα μέτωπα και οι προκλήσεις για τους εργαζόμενους συνεχίζονται, γι αυτό και τα συνδικάτα θα συνεχίσουν να αγωνίζονται".