3 Μαΐου, 2024

Έναρξη συνεργασίας με Ξενικάκη στον Ρεθυμνιακό

Ο Ρεθυμνιακός μέσο ανακοίνωσης γνωστοποίησε την έναρξη της συνεργασίας με τον Φώτη Ξενικάκη.

Ο νεαρός κάτοχος του προπονητικού διπλώματος UEFA C, θα αναλάβει υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής του Ρεθυμνιακού, ενώ θα είναι και συνεργάτης του Γιώργου Λυρώνη στο τεχνικό τιμ της ανδρικής ομάδας:

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο ΦΩΤΗΣ ΞΕΝΙΚΑΚΗΣ ΜΕ 5ΧΡΟΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΠ, ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΧΟΛΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΥ ΜΑΣ


Όλα τα… φώτα στις Ακαδημίες

Έναν ακόμη άνθρωπο με όρεξη για δουλειά, θέληση για δημιουργία και αίσθημα υπευθυνότητας για τα νέα του καθήκοντα, πρόσθεσε στην οικογένεια του ο Ρεθυμνιακός μας. Ο γεννημένος την 3η Νοεμβρίου 1989 Φώτης Ξενικάκης, αναλαμβάνει και επίσημα υπεύθυνος τον τμημάτων υποδομής των «κυανολεύκων», αλλά και μέλος του προπονητικού τιμ της ανδρικής ομάδας μας.
Ο Φώτης Ξενικάκης Σαν ποδοσφαιριστής ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο το 1996 στην Ακαδημία της ΕΑΡ, το 2000 μεταπήδησε στην Ακαδημία του ΑΟΝ Αστέρα Ρεθύμνου όπου και παρέμεινε μέχρι το 2005. Στην συνέχεια αγωνίστηκε στον ΟΦ Αρμένων για 2 χρόνια (Α’ ΕΠΣΡ), ακολούθησε ο Κεραυνός (Α’ ΕΠΣΡ), αλλά και ξανά ο ΑΟΝ Αστέρας (επίσης Α’ ΕΠΣΡ), ενώ αγωνίστηκε στη Δ’ Εθνική με τη φανέλα της ΠΕ Ρεθύμνου. Το 2016 ήταν φιναλίστ Κυπέλλου ΕΠΣΡ με τον ΑΟΝ Αστέρα, για να μετακομίσει το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς στην ομάδα της ΕΑΠ όπου αγωνίστηκε μέχρι το τέλος της σεζόν 2018, παίρνοντας την απόφαση στη συνέχεια να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Η επίσημη ανακοίνωση του Ρεθυμνιακού :

«Το Δ.Σ. του ΡΕΘΥΝΙΑΚΟΥ Α.Ο. ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας του με τον νεαρό, ταλαντούχο και φιλόδοξο προπονητή ΞΕΝΙΚΑΚΗ ΦΩΤΙΟ. Ο ταλαντούχος κάτοχος του UEFA C διπλώματος νεαρός τεχνικός έχει γεννηθεί στις 3/11/1989 και έχει εργαστεί τα τελευταία 5 χρόνια ως προπονητής στα τμήματα υποδομής της ΕΑΠ που ανήκουν στο επίσημο δίκτυο Σχολών ποδοσφαίρου της ΠΑΕ ΑΕΚ.. Σαν ποδοσφαιριστής φόρεσε την φανέλα των ΟΦ Αρμένων, Κεραυνού και ΑΟΝ Αστέρα και ΕΑΠ (Α’ ΕΠΣΡ), πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 2018. Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΥ Α.Ο. και του ευχόμαστε καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία και με την πεποίθηση ότι με την θέληση και τους στόχους που έχει θέσει θα οργανώσει σωστά της Ακαδημίες του συλλόγου μας. Παράλληλα εκτός από υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής, θα αποτελέσει και μέλος του προπονητικού τιμ της αντρικής ομάδας μας».

Φώτης Ξενικάκης : «Νέα πρόκληση για μένα ο Ρεθυμνιακός»

“Πρώτα απ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα-οικογένεια της Ένωσης Ατσιποπούλου Πρινέ (ΕΑΠ) και προσωπικά τον πρόεδρο της ομάδας κ.Νίκο Βερνάδο για την ευκαιρία που μου έδωσαν να ξεκινήσω τα πρώτα μου βήματα σαν προπονητής, στις ακαδημίες της ομαδας. Θα ήθελα επισης να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκα αυτά τα 5 χρόνια στην ομάδα της ΕΑΠ είτε σαν ποδοσφαιριστής που είχα τη τιμή να παίξω 2 χρόνια και να κλείσω τη καριέρα μ εκεί, είτε σαν προπονητής στα τμήματα υποδομών της ομάδας. Στην ομάδα της ΕΑΠ έχω μόνο φίλους και πραγματικά ολα αυτα τα χρόνια είμασταν μια οικογένεια. Όσο αναφορά την νέα πρόκληση στην καριέρα μου,θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση του Ρεθυμνιακού για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο μου αναλαμβάνοντας μια σημαντική θέση όπως είναι του υπεύθυνου ακαδημιών της ομάδας καθώς επίσης και τον προπονητή της αντρικής ομάδας στη Γ’ Εθνική Γιώργο Λυρώνη δίνοντας μου ρόλο στο προπονητικό τιμ της ομάδας για τη νέα χρονιά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Εύχομαι σε όλους υγεία πάνω απ’ όλα και η ομάδα μας να επιτύχει τους στόχους της τοσο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής όσο και τα τμήματα υποδομών μας”.