26 Απριλίου, 2024

ΕΛ.ΑΣ.: Εξετάζει δεκάδες συμβόλαια θανάτου μετά τις συλλήψεις για τη δολοφονία Καραϊβάζ

H εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ αναμένεται να ρίξει φως και σε άλλα συμβόλαια θανάτου που παραμένουν ανεξιχνίαστα εδώ και χρόνια. Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο τα δύο αδέρφια που εμπλέκονται στη δολοφονία, να έχουν εμπλοκή και στην δολοφονία του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη τον Δεκέμβριο του 2021 έξω από γυμναστήριο στο Γαλάτσι.

Πληρωμένα συμβόλαια θανάτου που ζητούν ακόμα αυτουργούς.

Εν ψυχρώ εκτελέσεις και δράστες φυσικοί και ηθικοί να παραμένουν ασύλληπτοι. Ξεκαθάρισμα λογαριασμών και πόλεμος της νύχτας.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών μετά τις 2 συλλήψεις για την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχουν ανοίξει και πάλι φακέλους με δολοφονίες, που χαρακτηρίζονται «συμβόλαια θανάτου», στο πλαίσιο της αλληλοεξόντωσης αντίπαλων ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο τα δύο αδέλφια, 40 και 48 ετών που συνελήφθησαν για την δολοφονία Καραϊβάζ, να εμπλέκονται και στην δολοφονία του πυγμάχου, Χάρη Κοντογιώργη τον Δεκέμβριο του 2021 έξω από γυμναστήριο στο Γαλάτσι.

Ο τρόπος δράσης και η εκτέλεση Καραϊβάζ και Κοντογιώργη φαίνεται ότι έχουν πολλά κοινά στοιχεία ενώ ακόμα και το δίκυκλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες φέρεται να μοιάζει και στις δύο περιπτώσεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, «πακιστανική» γραμμή λειτούργησε και στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο «Dirty Harry».

Εκτιμάται πως η δολοφονία Κοντογιώργη ήταν πράξη αντεκδίκησης για την εκτέλεση του πρώην πυγμάχου, Μιχάλη Καπίρη γνωστό στην πιάτσα ως «Κεφάλα» τον Μάϊο του 2021 έξω από καντίνα στη Μεταμόρφωση με τον οποίο σχετιζόταν ο 40χρονος.

Η μυστηριώδης σύνδεση της δολοφονίας Καραϊβάζ με τη δολοφονία πυγμάχου το 2021

Ο 40χρονος συλληφθείς για τη δολοφονία Καραϊβάζ γνωστός ως «Μάγειρας» φέρεται να ήταν συνοδός ασφαλείας 38χρονου πρατηριούχου, που δολοφονήθηκε στον Γέρακα, τον Ιούνιο του 2022.

Ο 38χρονος μόλις είχε παρκάρει τη θωρακισμένη του BMW στο στέγαστρο του βενζινάδικού επί της λεωφόρου Μαραθώνος. Ένα λευκό βαν σταμάτησε δίπλα από τις αντλίες σαν να ήθελε ο οδηγός του να βάλει βενζίνη. Εκείνη την ώρα οι δύο εκτελεστές βγήκαν από την πίσω πόρτα του βαν με τα καλάσνικοφ στα χέρια.

Ο επιχειρηματίας που μόλις είχε βγει από το αυτοκίνητό του δέχθηκε τα πυρά των εκτελεστών. Μια δολοφονία που κράτησε δέκα δευτερόλεπτα.

Οι Αρχές εξετάζουν και το ενδεχόμενο κάποιοι από τους δράστες που εμπλέκονται στην δολοφονία Καραϊβάζ να είχαν συμμετοχή και στην εκτέλεση του ποινικού Δημήτρη Καπέ ή «Καπετανάκη» στα Βριλήσσια.

Ο 56χρονος Καπές δολοφονήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου του 2020 δίπλα στο σπίτι του και εκεί είχε δοθεί η χαριστική βολή.

πηγή: MEGA TV