24 Απριλίου, 2024

Εκλογές στην Τουρκία: Προβάδισμα Ερντογάν δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Έκλεισαν στην Τουρκία οι κάλπες με βασικούς αντιπάλους τον απερχόμενο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, που βρίσκεται στην εξουσία επί δύο δεκαετίες, και τον Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου. Σύμφωνα με τις πρώτες καταμετρήσεις, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει προβάδισμα. 

Συγκεκριμένα, προβάδισμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με 59,5% δείχνουν τα αποτελέσματα με καταμετρημένο 9,1% της ενσωμάτωσης.

 Παρά την απαγόρευση που ισχύει μέχρι τις 9, άρχισε η διαρροή των πρώτων αποτελεσμάτων της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

Σύμφωνα με το Cnn Turk, Ο Κιλιτσντάρογλου λαμβάνει 34,8% και ο Σινάν Ογάν 5,1%.

Η πρώτη ανάρτηση Ερντογάν μετά το κλείσιμο της κάλπης
«Η διαδικασία των εκλογών ολοκληρώνεται, με έναν τρόπο που θα ωφεληθεί η Δημοκρατία, δόξα τω Θεώ. Τώρα, όπως πάντα, είναι η ώρα να  κρατηθούμε σφιχτά. Μέχρι τα οριστικά αποτελέσματα, συνεχίζουμε να προστατεύουμε την βούληση του έθνους μας», έγραψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο twitter, μετά το κλείσιμο της κάλπης. 

Νοθεία φοβάται ο Κιλιτσντάρογλου
Ο βασικός αντίπαλος του Ερντογάν έστειλε μήνυμα προς τους ψηφοφόρους του και ζήτησε να μην απομακρυνθεί κανείς από τις κάλπες, υπό τον φόβο νοθείας. 
Στην ίδια ανάρτηση, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επευφημεί τους συμπολίτες του ως «ήρωες της Δημοκρατίας», λέγοντας παράληλλα ότι παρά την κούραση ο κόπος τους θα αναταμειφθεί.

madata.gr