23 Απριλίου, 2024

Εκλογές 2023: Πρώην βουλευτές στα ψηφοδέλτια του Κανελλόπουλου

Πράσινο φως για συμμετοχή στις εκλογές δόθηκε από τους δικαστές του Α1 πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου στο κόμμα ΕΑΝ του Αναστάσιου Κανελλόπουλου.

Στο σκεπτικό για το ΕΑΝ αναφέρεται:«…Επισημαίνεται ότι ενόψει και του κατατεθέντος υπομνήματος εκ μέρους του πολιτικού κόμματος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που επικαλείται ενδείξεις περί υποκρυπτόμενης ηγεσίας του κόμματος αυτού από τον Ηλία Κασιδιάρη, το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου συγκροτούμενο από όλα τα μέλη του, δεν οδηγείται, βάσει των μέχρι σήμερα στοιχείων, σε κρίση περί μη συνδρομής των προϋποθέσεων του άρθρου 32 π.δ. 26/2012, όπως ισχύει, για την συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία της 20ης και 21ης Μαΐου 2023».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα ψηφοδέλτια του κόμματος του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που πέρασε από τον Άρειο Πάγο, θα βρίσκονται και πρώην βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου.

 Συγκεκριμένα, υποψήφιος βουλευτής Β2 – Δυτικού Τομέα θα είναι ο Κωστής Αϊβαλιώτης, πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, ο οποίος μάλιστα, στην περίπτωση που εκλεγεί, πιθανότατα θα είναι ο υποψήφιος του ΕΑΝ για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής.

Υποψήφιος στη Λάρισα θα είναι ο Αστέριος Ροντούλης, επίσης πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, καθώς και η Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου, που μέχρι πρότινος ήταν βουλευτής με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Η κ. Αλεξοπούλου θα είναι υποψήφια βουλευτής Α’ Αθηνών.

Στα ψηφοδέλτια του ΕΑΝ θα είναι και ο τραγουδιστής Βασίλης Παϊτέρης, ο οποίος στο παρελθόν είχε συμμετάσχει, στις εθνικές εκλογές, ως υποψήφιος βουλευτής του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κινήματος (ΔΗ.Κ.ΚΙ.) αρχικά και μετέπειτα της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, ο Πάρις Κιουρτζίδης θα είναι επίσης υποψήφιος και προέρχεται από το κόμμα του Γιώργου Τράγκα.

enikos.