26 Απριλίου, 2024

Εκλογές 2023: Η επιστολή των δημοσιογράφων στην διακομματική επιτροπή για το ντιμπέιτ – Τι ζητούν

Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης των 6 δημοσιογράφων για το προεκλογικό ντιμπέιτ στις 10 Μαΐου.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των δημοσιογράφων που θα πάρουν μέρος στο debate των πολιτικών αρχηγών.

Τις αλλαγές που προτείνουν ενόψει του τηλεοπτικού ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου για τις εκλογές, αναφέρουν σε επιστολή τους προς τη διακομματική επιτροπή, οι συμμετέχοντες δημοσιογράφοι, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα στην ΕΡΤ.

Σημειώνεται πως η συνάντηση, έγινε στο γραφείο του γενικού διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης Φώτη Καφαράκη. Εκεί, μετείχαν ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ και συντονιστής της τηλεμαχίας Γιώργος Κουβαράς και οι δημοσιογράφοι Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Παναγιώτης Στάθης (OPEN), Ράνια Τζίμα (MEGA).

Οι δημοσιογράφοι από τα έξι κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, έφτασαν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Πέμπτης για τη συνάντηση, στην οποία οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών στις 10 Μαΐου. «Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε ερωτήσεις και τίποτα άλλο. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν την ευκαιρία στο τέλος της διαδικασίας να τοποθετηθούν για ό,τι θέλουν», δήλωσε ο Αντώνης Σρόιτερ που θα εκπροσωπήσει τον Alpha φτάνοντας στο στούντιο της ΕΡΤ.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε ομόφωνα να αποσταλεί σήμερα, Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, επιστολή προς τη Διακομματική Επιτροπή, στην οποία οι δημοσιογράφοι προτείνουν να αντικατασταθεί η τελευταία ενότητα, που περιλαμβάνει απευθείας τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών, με ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων.

Μετά το τέλος της συνάντησης, οι έξι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στο newsroom, στο control των ειδήσεων και βεβαίως στο Studio 4, το οποίο ήδη διαμορφώνεται κατάλληλα για το debate που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, στις 21:00.

Η επιστολή στη Διακομματική Επιτροπή:

«Οι δημοσιογράφοι που συμμετέχουμε στο Debate συμφωνήσαμε και προτείνουμε να αντικατασταθεί η τελευταία ενότητα που περιλαμβάνει απευθείας τοποθέτηση των πολιτικών αρχηγών στην κάμερα, με ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων όπως είθισται να συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα και στους έξι δημοσιογράφους να υποβάλλουν ερωτήσεις σε όλους τους αρχηγούς.

Παρακαλούμε επίσης να μας ενημερώσετε για τη σειρά την οποία θα απαντούν οι πολιτικοί αρχηγοί ανά θεματική ενότητα.

Γιώργος Κουβαράς
Μάρα Ζαχαρέα
Σία Κοσιώνη
Γιώργος Παπαδάκης
Αντώνης Σρόιτερ
Παναγιώτης Στάθης
Ράνια Τζίμα»

Από τη μεριά της, η Μάρα Ζαχαρέα η οποία εκπροσωπεί το Star, δήλωσε «δυστυχώς ούτε αυτή τη φορά οργανώθηκε η συζήτηση με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει πραγματικό ενδιαφέρον για τον τηλεθεατή – αυτή είναι τουλάχιστον η δική μου οπτική – αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μέσα στο πλαίσιο που έχει

 «Η μορφή που θα έχει το ντιμπέιτ είναι αποφασισμένη δυστυχώς όχι από τους δημοσιογράφους. Έιλικρινά θεωρώ βαρετό να ξανακάνουμε αυτή τη συζήτηση. Ωστόσο πάντα τα debate έχουν το ενδιαφέρον τους λόγω της ατμόσφαιράς τους και τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε», είπε από τη μεριά της η παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ, Σία Κοσιώνη.

madata.gr