4 Φεβρουαρίου, 2023

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Το ακριβότερο της τελευταίας 20ετίας φέτος

Το ακριβότερο χριστουγεννιάτικο τραπέζι της τελευταίας 20ετίας θα κάνουμε εφέτος καθώς τόσο η γαλοπούλα όσο και το χοιρινό έχουν αυξημένες τιμές κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, συμπαρασύροντας και τις τιμές των άλλων κρεάτων.

 Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, Αυτό που ανησυχεί τους κρεοπώλες περισσότερο είναι να μην υπάρξει πίεση μέσα στην εορταστική περίοδο, λόγω ελλείψεως κρεάτων, κι ανέβουν κι άλλο οι τιμές.

“Κινούμαστε μέρα με τη μέρα. Δεν μπορούμε να έρθουμε σε μακροχρόνιες συμφωνίες ούτε με τους παραγωγούς ούτε με μεγαλέμπορους”, τόνισε ο Βασίλης Ντεληφιλιππίδης, εκπρόσωπος Τύπου Ομοσπονδίας Κρεοπωλών. 

“Το χοιρινό τιμάται σήμερα στα 7 ευρώ το κιλό και η γαλοπούλα η ελληνική κάτω από τα 10 ευρώ το κιλό. Οι εισαγόμενες κινούνται γύρω στα 8 ευρώ το κιλό”, είπε ο κ. Ντεληφιλιππίδης

 “Ως επαγγελματίες θα παλέψουμε οι τιμές να μείνουν σταθερές στο επίπεδο που είναι σήμερα και παροτρύνουμε τα μέλη της Ένωσης να αφουγκραστούν την οικονομική αδυναμία του Έλληνα καταναλωτή και να συγκρατήσουν τις τιμές”, κατέληξε.

madata.gr