26 Απριλίου, 2024

Άρτα: Το Σάββατο η κηδεία του 5,5 μηνών βρέφους

Παγωμένη παραμένει η ελληνική κοινωνία από την οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε στην Άρτα, όταν βρέφος μόλις 5,5 μηνών ξεψύχησε, καθώς έμεινε ξεχασμένο για πάνω απο 5 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο του πατέρα του.

Η κηδεία του μωρού θα γίνει το Σάββατο 13 Μαϊου, με τους δύο γονείς να έχουν πάρει άδεια κι από το νοσοκομείο που νοσηλεύονται, ώστε να παραστούν στην κηδεία του παιδιού τους.

Η 27χρονη γυναίκα και ο 37χρονος άνδρας συναντήθηκαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Αγκαλιάστηκαν, χωρίς να υπάρξει κάποιο ξέσπασμα θυμού.

Έμειναν μαζί για περίπου ένα τέταρτο της ώρας και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όλοι όσοι ήταν μπροστά δάκρυσαν.

Η κηδεία του βρέφους θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στην Περδικορράχη, χωριό καταγωγής της μητέρας του. Πριν τη κηδεία θα προηγηθεί η βάπτισή του, κατά την οποία θα λάβει το όνομα Λυδία – Ελένη.

Εντωμεταξύ σε λίγες ημέρες αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων τα οποία ωστόσο εκτιμάται ότι δε θα συνεισφέρουν κάτι επιπλέον στο όσα ήδη έχει αναδείξει η ιατροδικαστική έρευνα.

Σε τραγική κατάσταση οι δύο γονείς
Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται και οι γονείς του αδικοχαμένου βρέφους, ζευγάρι αγαπημένο όπως λένε οι μαρτυρίες του φιλικού περιβάλλοντος το οποίο το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα από το καλοκαίρι δεν έκρυβε τη χαρά που είχε φέρει ο γάμος του και ο ερχομός του παιδιού τους.

«Έμεινε έγκυος με χαρά. Πρόκειται για δύο πολύ καλά παιδιά. Ευγενικοί, τυπικοί, ήταν χαρούμενοι με το παιδάκι, ο μπαμπάς είχε μεγάλη αδυναμία στο παιδί, μας έστελνε φωτογραφίες πώς μεγαλώνει» δήλωσε φίλη του ζευγαριού στον ALPHA.

Ο 37χρονος πατέρας, ο οποίος την Τετάρτη μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Άρτας, «έχει πάθει σοκ» σύμφωνα με τον παππού του βρέφους που αποκάλυψε ότι η κόρη του είχε παντρευτεί με τον γαμπρό του τον Σεπτέμβριο «με πολιτικό γάμο επειδή ήταν έγκυος».

Οσον αφορά τη γυναίκα του και μητέρα του βρέφους, επίσης νοσηλεύεται καθώς περιήλθε σε κατάσταση σοκ και ζητάει διαρκώς το μωρό της. Της χορηγείται κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Τι κατέθεσε ο τραγικός πατέρας
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθής για το θάνατο του παιδιού του γονιός, εξήγησε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Αρτας – ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε ώστε να του ασκηθεί η ποινική δίωξη – πως την ώρα που πήγαινε το παιδί στον βρεφονηπιακό σταθμό, του τηλεφώνησε ένας συνάδελφος του από τον ΔΕΔΔΗΕ ότι έπρεπε να πάνε επειγόντως στη Λευκάδα, απ’ όπου είχαν λάβει κλήση για βλάβη.

Μετά από αυτό αντί να σταματήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό, όπως είχε προγραμματίσει να κάνει, πήγε κατευθείαν στη δουλειά του, στάθμευσε το αυτοκίνητό του, μπήκε στο υπηρεσιακό όχημα όπου τον περίμενε ο συνάδελφός του και έφυγαν για τη Λευκάδα.

«Ξεκινήσαμε από το σπίτι στις 7 το πρωί. Αντί να στρίψω αριστερά στον βρεφονηπιακό σταθμό, έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Tο παιδί στο πίσω κάθισμα πρέπει να κοιμόταν, δεν έκλαιγε και δεν το άκουγα. Το κάθισμα ήταν χαμηλό και δεν το έβλεπα από τον καθρέφτη», είπε στον εισαγγελέα για την εγκληματική του αμέλεια.

Το τι είχε συμβεί το συνειδητοποίησε αργότερα, όταν η σύζυγός του, τού τηλεφώνησε αναστατωμένη καθώς οι βρεφονηπιοκόμοι της είπαν ότι το κοριτσάκι δεν είχε πάει στον σταθμό. Εσπευσε έντρομος στο αυτοκίνητο όπου και βρήκε το μικρό μωρό του χωρίς τις αισθήσεις του και με αφρούς στο στόμα. Το μετέφερε αμέσως στο νοσοκομείο αλλά το μοιραίο ήδη είχε συντελεστεί.