19 Απριλίου, 2024

Αποφυλακίστηκε η Εύα Καϊλή: «Είμαι πολύ χαρούμενη, με περιμένει η κόρη μου»

«Σας ευχαριστώ πολύ, με περιμένει η κόρη μου. Ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα με τους δικηγόρους μου» δήλωσε η Εύα Καϊλή έξω από το σπίτι της στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται μετά την αποφυλάκισή της και την απόφαση για κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής έφυγε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής από τις φυλακές του Χάρεν, όπου βρισκόταν εδώ και τέσσερις μήνες, συνοδεία δύο αυτοκινήτων. Στο σπίτι της έφτασε συνοδευόμενη από τον πατέρα της και τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Πλέον, η Εύα Καϊλή, τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στη μόνιμη κατοικία της, ενώ θα φέρει πάνω της το ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Μετά την απόφαση αποφυλάκισης, ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός ήταν απλά θέμα χρόνου να εντοπιστεί, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισής της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είχε καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια προκειμένου η πελάτισσά του να αποφυλακιστεί πριν το ορθόδοξο Πάσχα, εξηγώντας προς τους Βέλγους δικαστές πως «είναι ιερές οι ημέρες του Πάσχα για εμάς τους Έλληνες».

Εμφανώς ανακουφισμένη από τις ραγδαίες εξελίξεις μετά από τεσσεράμισι και πλέον μήνες προσωρινής κράτησης στις φυλακές του Χάρεν, στα βόρεια των Βρυξελλών, η Εύα Καϊλή δήλωνε μετά την επισημοποίηση της είδησης για την αποφυλάκισή της: «Περιμένω εναγωνίως για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι ώστε να βρεθώ εκτός φυλακής. Την πρώτη ημέρα θέλω απλά να είμαι σπίτι με την κόρη μου. Όλη τη μέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο την έβλεπα μόνο δύο φορές το μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες. θα συνεχίσω να δίνω μάχη για την αθωότητά μου», έχοντας κερδίσει μια πρώτη, προσωπική μάχη σε έναν δικαστικό αγώνα, που τώρα αρχίζει.

Οι όροι

Διαμένοντας στο εξής μόνη με την ανήλικη κόρη της στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες, η κυρία Καϊλή θα πρέπει να δηλώσει τον τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας της με τις βελγικές Αρχές, να είναι πάντοτε διαθέσιμη στον ίδιο αριθμό, να φορά διαρκώς το βραχιολάκι και να μην μετακινηθεί από το διαμέρισμά της, με εξαίρεση την μετάβασή της στο δικαστήριο, στον γιατρό ή για λόγους ανωτέρας βίας και σε συνεννόηση πάντα με τις εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου. Στην νέα της καθημερινότητα, μένει τις επόμενες ημέρες να διευκρινιστεί αν θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ή αν θα της επιτρέπεται να δεχθεί επισκέψεις, εκτός από τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, με τον οποίο επέλεξε πλέον να μείνει μακριά, αν και θα μπορούσαν νομικά να μοιραστούν την ίδια στέγη.

Σε μια προσωπική απόφαση, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής επέλεξε να μην διαμένει πλέον με τον σύντροφό της και πατέρα της δίχρονης κόρης της, ο οποίος αποφυλακίστηκε κατά τον ίδιο τρόπο δύο μήνες νωρίτερα, έχοντας προηγουμένως συνάψει ειδική συμφωνία με τις βελγικές Αρχές, όπως ακριβώς και ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του δικτύου λόμπινγκ, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι. Σημειωτέον ότι στην Εύα Καϊλή έχει επιβληθεί και απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο, με τις βελγικές Αρχές να έχουν κρατήσει για το λόγο αυτό, το διαβατήριό της.


Φωτογραφία: twitter