19 Μαρτίου, 2024

Απέκλεισε ο Βελόπουλος τα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ: Εγώ δεν τους θέλω

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο απέκλεισε ο Κυριάκος Βελόπουλος τα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας της Ελληνικής Λύσης με τη Νέα Δημοκρατία, τα οποία ήρθαν ξανά τις τελευταίες μέρες στο φως της επικαιρότητας.

«Απαγορεύουμε στον κάθε κ. Οικονόμου να χρησιμοποιεί το όνομα της Ελληνικής Λύσης γιατί το ρυπαίνει», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος και πρόσθεσε: «Τα άλλα κόμματα συνεργάζονται μεταξύ τους, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε όλα είναι μαζί και θα πάω εγώ να συνεργαστώ μαζί τους; Αφού τα βρίσκουν αυτοί μεταξύ τους. Γιατί λένε συνέχεια ότι δεν θέλουν συνεργασία με τον Βελόπουλο; Αφού εγώ δεν τους θέλω».

Στη συνέχεια τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης: «Πρέπει να είμαι τελείως παράλογος να επαναλάβω το εγκληματικό λάθος που έχουν κάνει άλλοι. Εγώ θέλω η Ελληνική Λύση να κυβερνήσει, όχι να συγκυβερνήσει. Να κυβερνήσουμε μόνοι μας, με βάση το δικό μας πρόγραμμα την Ελλάδα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 3% και πήγε στο 34%».

«Δεν θα πάω στην κηδεία του τέως βασιλιά»

Ερωτηθείς για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο Κυριάκος Βελόπουλος είπε ότι θα έπρεπε να γίνει με την απόδοση τιμών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Ήταν τέως βασιλιάς; Ήταν. Έχουν ταφεί και άλλοι και ηθοποιοί και τραγουδιστές με τιμές. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να διχαστεί ο ελληνικός λαός και για αυτό το θέμα».

Δήλωσε ότι δεν παραστεί ο ίδιος στην κηδεία, ενώ σημείωσε σε σχέση με τις αποφάσεις του Μαξίμου ότι «η Κυβέρνηση φάνηκε ότι “άλλο θέλω και άλλο κάνω και άλλο πρέπει να κάνω”».

«Δεν θέλω δικηγόρο για υπουργό Άμυνας, θέλω στρατηγό»

Ερωτηθείς εάν θα συναινούσε να παραμείνουν στις θέσεις τους ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Υπουργός Άμυνας στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, λόγω των προκλήσεων από την Τουρκία, ο κ. Βελόπουλος απάντησε σκωπτικά «Ποιος είναι υπουργός Άμυνας; Τι δουλειά κάνει; Από τους χειρότερους υπουργούς της ΝΔ είναι ο Παναγιωτόπουλος και το έχω πει. Είναι δικηγόρος. Εγώ δεν θέλω δικηγόρο να είναι υπουργός Άμυνας. Εγώ προτιμώ στρατηγό για Υπουργό Άμυνας, να είναι ετοιμοπόλεμος και να ξέρει τι είναι τεθωρακισμένο, να μην του λέει άλλος τι είναι τεθωρακισμένο. Δεν μπορεί να έχεις γιατρό για Υπουργό Δικαιοσύνης και δικηγόρο για Υπουργό Υγείας. Αυτή είναι η άποψη μου».

«Η παρέμβαση Ντογιάκου είναι παρέμβαση στο έργο της ΑΔΑΕ»

Σχετικά με τις υποκλοπές, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επεσήμανε ότι «η υπόθεση Ντογιάκου δεν είναι απλό θέμα. Είναι παρέμβαση στο έργο της ανεξάρτητης αρχής. Η Ελληνική Λύση έχει πάγια άποψη: δεν χρειαζόμαστε ανεξάρτητες αρχές στην Ελλάδα. Κοστίζουν 1 δισεκατομμύριο ευρώ τον χρόνο, πόσα πολεμικά αεροπλάνα θα παίρναμε; Άχρηστες είναι οι ανεξάρτητες αρχές. Αν υπήρχε κράτος και δικαιοσύνη σοβαρή, δεν θα χρειάζονταν οι ανεξάρτητες αρχές».

 

madata.gr