28 Μαρτίου, 2024

Αντικέρ σκότωσε εφοριακό που πήγε να του κάνει έλεγχο και μετά αυτοκτόνησε

Ένας αντικέρ στη βόρεια Γαλλία σκότωσε τον φορολογικό επιθεωρητή που πήγε να του κάνει έλεγχο και στη συνέχεια ο αυτοκτόνησε, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές Αρχές.

Ο εισαγγελέας του Αράς δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δύο ελεγκτές της εφορίας, ένας άνδρας και μια γυναίκα, έφτασαν στο σπίτι του υπόπτου χθες, Δευτέρα, για να πραγματοποιήσουν έλεγχο στους λογαριασμούς της εταιρείας του, ένα κατάστημα πώλησης αντικών και μεταχειρισμένων ειδών. Εκεί ο έμπορος τους απείλησε με χρήση όπλου και τους έδεσε.

Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι ο 43χρονος εφοριακός βρέθηκε νεκρός και δεμένος, έχοντας υποστεί πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι στην πλάτη και στον θώρακα. Η άλλη εφοριακός, μια 39χρονη γυναίκα, βρέθηκε δεμένη σε μια καρέκλα και ελευθερώθηκε από την αστυνομία.

Ο ύποπτος βρέθηκε νεκρός σε ένα σημείο του σπιτιού σε μια κατά τα φαινόμενα αυτοκτονία με χρήση όπλου, φέροντας τραύμα από σφαίρα στο στήθος, ενώ ένα όπλο βρέθηκε κοντά του.

«Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια υπόθεση ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης, καθώς τα θύματα είχαν κλείσει ραντεβού με τον ύποπτο, άρα ο ίδιος ήξερε ότι θα τους συναντούσε και βρήκαμε επίσης ιμάντες σύσφιξης στο σημείο», είπε ο εισαγγελέας.

Πρόσθεσε ότι μια φορολογική έρευνα είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Μάιο, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα.

Ο δολοφονηθείς εφοριακός ήταν ο επικεφαλής του κέντρου δημοσίων οικονομικών της βόρειας πόλης Αράς. Ο ύποπτος δεν είχε ποινικό μητρώο, αλλά το 2019 είχε αναγκαστεί να παρακολουθήσει μαθήματα διαχείρισης θυμού μετά τον διαπληκτισμό του με ανηλίκους, συμπλήρωσε ο εισαγγελέας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ