28 Απριλίου, 2024

Άλωσε το Βικελίδης με Βαρέλα και Σφιντέρσκι ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που βγήκε νικητής από το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, καθώς επικράτησε 0-2 του Άρη, για την 4η αγωνιστική των play off.

Σε ένα παιχνίδι που και οι δυο ομάδες θέλανε την νίκη, ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν εκείνος που με ένα γκολ του Βαρέλα στο 36΄ και άλλο ένα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Σφιντέρσκι, πήρε την νίκη.

Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι ότι ο προπονητής του Άρη δεν πραγματοποίησε καμία αλλαγή, κατά την διάρκεια της αναμέτρησης.

Οι φιλοεξνούμενοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση κερδίζοντας πέναλτι μόλις στο 2΄, με το Πολωνό φορ να το εκτελεί και τον Κουέστα να λέει όχι, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Στην συνέχεια ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι με τις δυο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες εκατέρωθεν δίχως να μπορούν να τις αξιοποιήσουν. Το σκορ για τον ΠΑΟΚ άνοιξε ο Βαρέλα στο 36΄, όταν μετά από σέντρα του Στόχ, ο Βαρέλα με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Στις καθυστερήσεις του πρώτους ημιχρόνου ο Δικέφαλος του Βορρά διπλασίασε τα τέρματα του, με το Σφιντέρσκι να βγαινει τετ α τετ μετά από πάσα του Μπίσεσβαρ, με τον Πολωνό με πλάσε να κάνει το 2-0.

Στην επανάληψη ο Άρης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πιέζοντας για κάποιο γκολ, με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει πιο πίσω τις γραμμές του. Ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι» αδυνατούσαν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη ευκαιρία, με τον Πασχαλάκη στις περισσότερες των περιπτώσεων να μην ανησυχεί.

Στις καθυστερήσεις, ο Δεληζήσης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Άκπομ, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα, χωρίς -πάντως- να αλλάξει κάτι στην εικόνα του παιχνιδιού.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Άρης (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Μπα, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Ματίγια, Σάσα, Τόνσο, Γκάμα, Μαντσίνι, Ιντέγε

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (94’ Μιχαηλίδης), Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Εσίτι, Μαουρίτισο, Μπίσεσβαρ (85’ Λημνιός), Τζόλης (81’ Ροντρίγκο), Στοχ (85’ Τσιγγάρας), Σφιντέρσκι (81’ Άκπομ)