7 Μαΐου, 2024

Άλωσε το ΟΑΚΑ με Μαντσίνι ο Άρης

Ο Άρη πήρε μεγάλο διπλό μέσα στο ΟΑΚΑ, καθώς επικράτησε με 0-1 του Παναθηναϊκού για την 4η αγωνιστική της Superleague.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν πιο ποιοτικοί και ποιο αποτελεσματικοί στο πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα να ανοίξουν το σκορ, με τους πράσινους στην επανάληψη να πιέζουν για ισοφάριση δίχως όμως να τα καταφέρουν

Στην αρχή της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και προσπαθούσε να αναπτύξει το παιχνίδι του κυρίως από τα άκρα με τον Αϊτόρ και τον Χατζηγιοβάννης.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκει στον Άρη, με το σουτ του Μαντσίνι μετά τη συνεργασία του με τον Ματίγια μέσα στην περιοχή, να περνάει πάνω από το δοκάρια της εστίας του Διούδη.

Οι κιτρινόμαυροι άνοιξαν το σκορ στο 25΄, με τον Μαντσίνι να βγαίνει μόνος του με αντίπαλο τον Διούδη, να περνάει τον Έλληνα κίπερ και να κάνει το 0-1.

Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι έχοντας την ψυχρολουσία του γκολ, έδειχναν να μην μπορούν να κυνηγήσουν το γκολ και να αναπτυχθούν.

Στο 35΄ ο Άρη είχε μεγάλη ευκαιρία, με τον Γκάμα να εκμεταλλεύεται το λάθος του Αλεξανδρόπουλου, να σουτάρει και το Διούδη να βγάζει δύσκολα.

Ο Παναθηναϊκός με την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 45+2, άγγιξε την ισοφάριση, με τον Αϊτόρ να εκτελεί το κόρνερ, ο Βέλεθ βρήκε την μπάλα έκανε το κοντρόλ και σούταρε, με τον Δεληζήση να διώχνει την μπάλα πάνω στην γραμμή της εστίας του Μπουσέ.

Στην επανάληψη το τριφύλλι ανέβασε τις γραμμές του θέλοντας να πίεση για την ισοφάριση, με τους φιλοξενούμενους να έχουν θωρακίσει την άμυνα τους.

Στο 67΄ ο Παναθηναϊκός έχασε απίστευτη ευκαιρία, με τον Χατζηγιοβάννη να κάνει την παράλληλη σέντρα από δεξιά και τον Αϊτόρ να πλασάρει άστοχα σε κενή εστία.

Στο 78΄ οι πράσινοι είχαν και άλλη μεγάλη ευκαιρία, με το σουτ του Μακέντα μετά την πάσα του Χουανκάρ να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπουσέ.

Στο 94΄ ο Μπουσέ έκανε μεγάλη επέμβαση μετά το σουτ του Μακέντα μέσα στην περιοχή, κρατώντας ανέπαφη την εστία του και δίνοντας την νίκη στον Άρη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Σάντσες, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης, Μπουζούκης (63΄Μπουζούκης), Αλεξανδρόπουλος (71΄Σερπέζης), Αϊτόρ (71΄Μακέντα), Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης.

Άρης: Μπουσέ, Σάκιτς, Ροζ, Δεληζήσης, Γκανέα, Τζέγκο, Ματίγια (81΄Σούντγκρεν), Γκάμα (81΄Μάνος), Μπερτόγλιο (60΄Γκαρσία), Μαντσίνι (60΄ Σάσα), Λόπεθ (90΄Μπακαλιάνης)