28 Ιουνίου, 2024

Ακρίβεια: Τρεις απανωτές αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά μέσα σε ένα χρόνο

Άπιαστο όνειρο για πολλούς θα είναι φέτος ένας νησιωτικός προορισμός για διακοπές καθώς και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν αυξηθεί ακόμη και κατά 40%.

Τρεις φορές ανατιμήθηκαν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια μέσα σε έναν χρόνο, με τελευταία, μετά το Πάσχα και πριν από λίγες ημέρες.

Οι συνολικές αυξήσεις σε κάποιους προορισμούς φθάνουν και το 40%, και το ταξίδι με πλοίο μοιάζει για πολλούς όνειρο… θερινής νυκτός.

Για την κοντινή Ύδρα, 37 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά, οικογένεια με δύο παιδιά άνω των 10 ετών θα πρέπει να πληρώσει 320 ευρώ μετ΄ επιστροφής, ενώ ένα μήνα πριν το κόστος ήταν 296 ευρώ.

Για τα Χανιά, απόσταση 150 ναυτικών μιλίων, τριπλάσια από το νησί του Αργοσαρωνικού, το κόστος της οικογένειας με καμπίνα και αυτοκίνητο, μετ’ επιστροφής είναι 522.

Ένα ζευγάρι θα χρειαστεί να καταβάλλει ακόμα και το μισό κατώτατο μισθό, μόνο για το ταξίδι.

Για την Πάρο από τον Πειραιά θα πληρώσει μετ’ επιστροφής 432€ μαζί με το αυτοκίνητο, αντίστοιχα για την Νάξο 440€, για την Χίο 404€ ενώ για την Ρόδο 664€.

«Οι τιμές είναι σε δυσθεώρητα επίπεδα πλέον. Είναι πραγματικά συγκρίσιμα τα κόστη, του να πας σ ένα μακρινό ελληνικό νησί, όπως η Ρόδος ή η Κάρπαθος όπως να ταξιδέψεις με το αυτοκίνητό σου οδικώς στην Ιταλία και αυτό είναι κάτι που πρέπει να δούμε», δήλωσε τουριστικός πράκτορας.

Φορείς της αγοράς εκτιμούν ότι Ιούλιο και Αύγουστο θα σημειωθούν και νέες ανατιμήσεις σε αρκετούς προορισμούς.

πηγή: MEGA TV