18 Απριλίου, 2024

Αχτσιόγλου – Τζανακόπουλος: Τίτλοι τέλους στην κοινή τους επαγγελματική πορεία

Η διαδρομή από τη Νομική, μέχρι τα έδρανα της Βουλής
Αποτελούν ένα από τα ευτυχισµένα ζευγάρια του πολιτικού χώρου

Υπήρξαν και οι δύο προβεβληµένα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. και πλέον βρίσκονται στον στενό πυρήνα των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, συνοδοιπόροι του στα έδρανα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης από το 2019 µέχρι και σήµερα.

Ο λόγος για την Εφη Αχτσιόγλου και τον ∆ηµήτρη Τζανακόπουλο. Μπορεί, ωστόσο, η κοινή τους ζωή καλά να κρατεί, ωστόσο οι επαγγελµατικοί τους δρόµοι, τουλάχιστον στο πεδίο της νοµικής επιστήµης, τραβούν προς το παρόν χωριστούς δρόµους. Ή, καλύτερα, αυτό φαίνεται στα… χαρτιά!

Δεν υφίσταται
Ο λόγος γίνεται για το γεγονός ότι -σύµφωνα µε πληροφορίες του «Secret»- η δικηγορική εταιρεία που είχαν συστήσει από κοινού και µε έναν ακόµα εταίρο δεν… υφίσταται πλέον. Συγκεκριµένα, λίγο πριν από την έναρξη του νέου δικαστικού έτους και αµέσως µετά τις θερινές διακοπές, τον περασµένο Σεπτέµβριο, το ∆ιοικητικό Συµβούλιο του ∆ικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας επικύρωσε τη λύση της δικηγορικής εταιρείας «Αχτσιόγλου – Τζανακόπουλος – Πεππέ και Συνεργάτες».

«Λουκέτο»
Είχε προηγηθεί, εν µέσω Αυγούστου, η Γενική Συνέλευση των εταίρων της δικηγορικής εταιρείας, οι οποίοι αποφάσισαν να της βάλουν «λουκέτο». Οι λόγοι δεν έχουν διευκρινιστεί. Ενδεχοµένως να έχουν να κάνουν µε φορολογικά ζητήµατα, καθώς οι δικηγορικές εταιρείες έχουν άλλον συντελεστή, ο οποίος επιβαρύνει αρκετά τους εταίρους, ειδικά εάν δεν υπάρχει µεγάλος όγκος υποθέσεων που χειρίζονται.

Πιθανότατα να ανέκυψαν και κάποιες διαφωνίες κατά τη συνεργασία τους, τις οποίες ωστόσο ουδείς µπορεί να γνωρίζει. Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία που προκύπτουν από το ρεπορτάζ του «Secret» και είναι αδιαµφισβήτητα είναι πως στις 24 Αυγούστου 2022, όπως προκύπτει από το σχετικό πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης της δικηγορικής εταιρείας µε τον διακριτικό τίτλο «ATTP Law», αποφασίστηκε το τέλος αυτής της συνεργασίας.

Ίδιο κτίριο
Μέσα σε λίγες ηµέρες, µάλιστα, και συγκεκριµένα στις 6 Σεπτεµβρίου, το θέµα «πέρασε» και από το ∆ιοικητικό Συµβούλιο του ∆ΣΑ και επικυρώθηκε και επισήµως το τέλος της δικηγορικής εταιρείας µε έδρα την οδό Ακαδηµίας στο κέντρο της Αθήνας. Βέβαια, ακόµα και σήµερα, ο Dηµήτρης Τζανακόπουλος και η Εφη Αχτσιόλγου στεγάζουν τα δικηγορικά τους γραφεία στο ίδιο κτίριο της οδού Ακαδηµίας και µοιράζονται τον ίδιο αριθµό σταθερού τηλεφώνου. Στην ίδια ακριβώς διεύθυνση όπου στεγαζόταν και η δικηγορική τους εταιρεία.

Στη Νομική
Πριν ασχοληθούν µε την πολιτική, ο ∆ηµήτρης Τζανακόπουλος και η Εφη Ατχσιόγλου πέρασαν από τα έδρανα της Νοµικής Σχολής. Εκείνος στην Αθήνα, εκείνη στη Θεσσαλονίκη. Ο πρώην γραµµατέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, µάλιστα, έχει και µεταπτυχιακό τίτλο στη Φιλοσοφία του ∆ικαίου, επίσης από τη Νοµική Σχολή Αθηνών.

Η Εφη Ατχσιόγλου, από την άλλη, έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή στο Εργατικό ∆ίκαιο, εφόδιο σηµαντικό, που τη βοήθησε ιδιαίτερα, όταν ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εργασίας. Ωστόσο, οι δρόµοι του ζευγαριού δεν συναντήθηκαν στις δικαστικές αίθουσες, αλλά στα έδρανα του Κοινοβουλίου. Τα δύο προβεβληµένα στελέχη της αξιωµατικής αντιπολίτευσης γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν όταν και οι δύο κατείχαν κυβερνητικές θέσεις. Στην αρχή, οι δυο τους κρατούσαν χαµηλούς τόνους και προσπαθούσαν να κρατήσουν τη σχέση τους κρυφή, τουλάχιστον τους πρώτους µήνες.

Η αποκάλυψη
Ο έρωτάς τους, ωστόσο, δεν άργησε να γίνει γνωστός. Σε µια συγκυρία, µάλιστα, εξαιρετικά σηµαντική, λίγο πριν από τις εκλογές του 2019, η αποκάλυψη έγινε και µε κάθε επισηµότητα, επιβεβαιώνοντας τα δηµοσιεύµατα που είχαν προηγηθεί. Και µπορεί ο ∆ηµήτρης Τζανακόπουλος να έκανε, όπως λέγεται, το πρώτο βήµα για να γίνουν ζευγάρι, ήταν ωστόσο η Εφη Αχτσιόγλου που παραδέχθηκε πρώτη δηµόσια τον δεσµό τους.

Παραδοχή
Συγκεκριµένα, απαντώντας -τότε, το 2019, πριν από τις εκλογές σε ερώτηση για το εάν θα έκανε δεσµό µε πολιτικό, είπε πως διατηρεί ήδη σχέση µε τον ∆ηµήτρη Τζανακόπουλο, λέγοντας έξυπνα πως θα ήταν υποψήφιος και στην Α’ Αθηνών. Πλέον, βέβαια, οι ηµέρες που το ζευγάρι έκρυβε τη σχέση τους αποτελούν µακρινό παρελθόν.

Άλλωστε, τους ενώνει πλέον, πέρα από τα συναισθήµατα, και ένα παιδί. Οντας και οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, µετά την ήττα στις εκλογές του 2019 απέκτησαν έναν γιο, τον Ιούλιο του 2021, αφού πρώτα είχαν υπογράψει σύµφωνο συµβίωσης, ακολουθώντας τον δρόµο που είχε χαράξει ο Αλέξης Τσίπρας µε τη σύντροφο του, Μπέτυ Μπαζιάνα. Στη συνέχεια, προσπάθησαν να χτίσουν µαζί και µια δικηγορική εταιρεία.

madata.gr