25 Απριλίου, 2024

Υποκλοπές: Παρακολουθούσαν Κύρτσο και Τέλλογλου

Σε μία σημαντική αποκάλυψη για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα προχώρησε το Euractiv, καθώς όπως μεταδίδει επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στο θέμα, ο Γιώργος Κύρτσος και ο Τάσος Τέλλογλου φέρονται να έπεσαν και αυτοί θύματα παρακολούθησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του Renew Europe, Γιώργος Κύρτσος και ο ερευνητής δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου είναι τα τελευταία «θύματα» των υποκλοπών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα και τα δύο πρόσωπα ήταν υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες, αλλά οι λόγοι δεν αποκαλύφθηκαν με επίκληση στην «εθνική ασφάλεια».

Μάλιστα, πηγές σχετικές με το θέμα ανέφεραν στο EURACTIV ότι κλιμάκιο της ΑΔΑΕ επισκέφθηκε την Πέμπτη (15/12) γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Η ΑΔΑΕ θέλησε να διενεργήσει έλεγχο μετά από αιτήματα που υπέβαλαν στην αρχή ο κ. Κύρτσος και ο κ. Τέλλογλου, οι οποίοι ήθελαν να πληροφορηθούν εάν ήταν υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες.

Εν τω μεταξύ, η ανεξάρτητη αρχή αντιμετώπισε δυσκολίες κατά τη διενέργεια του ελέγχου.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να προσπάθησε να μπλοκάρει τον έλεγχο λέγοντας ότι ήταν παράνομος, σύμφωνα πάντα με το EURACTIV.

πηγή: topontiki.gr