1 Δεκεμβρίου, 2022

Υποκλοπές: Αύριο αναμένεται λίστα γνωστών ονομάτων που παρακολουθούσε το Predator

Αύριο Κυριακή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Documento, θα δημοσιοποιηθεί η λίστα με τα ονόματα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τα οποία είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από το σύστημα predator. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του IEidiseis, η ομάδα των στενών συνεργατών του κ. Μητσοτάκη έμεινε μέχρι πολύ αργά στο πρωθυπουργικό Μέγαρο, προκειμένου να κάνει μία πρώτη εκτίμηση των ονομάτων που είναι πιθανό να περιλαμβάνονται στη λίστα, αλλά και των τρόπων αντίδρασης απέναντι στη νέα «βόμβα» για την κυβέρνηση που θα απασφαλιστεί, αύριο.

Όπως επιβεβαιώνει αυτήκοος μάρτυρας, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού πραγματοποίησαν αλλεπάλληλες επικοινωνίες με υψηλόβαθμα στελέχη από τον χώρο των ΜΜΕ, αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο της λίστας που θα δημοσιοποιηθεί.

Η αγωνία και η νευρικότητα γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, καθώς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, στους παρακολουθούμενους περιλαμβάνονται και τρανταχτά ονόματα επιχειρηματιών, οι οποίοι βρίσκονταν υπό παρακολούθηση μέσω κακόβουλων λογισμικών που αποστέλλονταν σε στενούς τους συνεργάτες.

Η πιο κραυγαλέα και ταυτόχρονα επικίνδυνη πολιτικά – για ευνόητους λόγους – για την κυβέρνηση, είναι η περίπτωση του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, τον οποίον, σύμφωνα με το documentonews, παρακολουθούσαν μέσω δύο στενών συνεργατών του, του προέδρου της ΠΑΕ Άρης Θεόδωρου Καρυπίδη, αλλά και του εκδότη των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη.

Η λίστα των υποκλοπών – Ποιοι ήταν υπό παρακολούθηση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, στόχοι παρακολούθησης ήταν επίσης και τρεις διευθυντές εφημερίδων με φιλικές σχέσεις με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο ένας από αυτούς αποτελεί στιβαρό πρόσωπο της δημοσιογραφίας το οποίο έχει ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για θέματα Δημοκρατίας.

Οι παρακολουθήσεις σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν γίνονταν μόνο για να καταγραφούν τα πολιτικά δεδομένα αλλά για να εξασφαλιστούν προσωπικά στοιχεία που θα υποβοηθούσαν σε εκβιασμούς και χειραγωγήσεις. Σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα, από τις πλέον χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις δύο στελεχών της κυβέρνησης που αποχώρησαν μετά από διαφωνία με το Μητσοτάκη (ένας από αυτούς στήριξε την ανάγκη διαλεύκανσης μιας σκανδαλώδους υπόθεσης) και αμέσως μετά τέθηκε υπό παρακολούθηση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το δημοσίευμα και κυρίως η προαναγγελία νέων, καυτών αποκαλύψεων, έχει προκαλέσει σεισμό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με γαλάζιους βουλευτές να συνομιλούν μεταξύ τους μέχρι αργά χθες το βράδυ, ανταλλάσσοντας εκτιμήσεις για το μέλλον της κυβέρνησης, αλλά και της φιλελεύθερης παράταξης.

Άλλωστε, δεν ξεχνούν τους «κεραυνούς» που έριξε όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Και όπως έλεγε, χαρακτηριστικά, εις εξ αυτών, μπορεί η υπόθεση Πάτση να εξελίσσεται στο «Βατοπέδι» του Κυρ. Μητσοτάκη, ωστόσο, οι αποκαλύψεις που δείχνουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούσε τον βασικό υποστηρικτή του συστήματος Μητσοτάκη, δίνουν άλλη διάσταση στην υπόθεση των υποκλοπών.

Δεν είναι τυχαίο ότι όπως πληροφορείται το IEidiseis, προ ημερών, λίγο πριν ξεκινήσει το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε υπουργούς του ότι η στήριξη της κυβέρνησης, αποκλειστικά από τα ελεγχόμενα MME από τον Β. Μαρινάκη, αποτελεί ένα πρόβλημα που θα βρει μπροστά της….

πηγή: ieidiseis.gr