16 Οκτωβρίου, 2024

Υπογραφή πρωτοκόλλου παράδοσης–παραλαβής του έργου–δωρεάς για την ανακαίνιση των χώρων υγιεινής των κοιτώνων των σπουδαστών της ΑΕΝ Ύδρας, μεταξύ του Ιδρύματος «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης» και του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστος Στυλιανίδης και η Πρόεδρος του Ιδρύματος «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης» κα. Μαρία Αγγελικούση, υπέγραψαν σήμερα το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής του έργου – δωρεάς για την ανακαίνιση των χώρων υγιεινής των κοιτώνων των σπουδαστών της ιστορικής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού της Ύδρας. Η υπογραφή αυτή έρχεται ως συνέχεια του ιδιωτικού συμφωνητικού σύμβασης έργου – δωρεάς που υπεγράφη στις 27.02.2024 από τον Υπουργό, την Πρόεδρο του Ιδρύματος και τον Ανάδοχο εκτέλεσης των εργασιών.

Το έργο, ύψους 120.000 ευρώ, εντάσσεται στο πλαίσιο δωρεάς του Ιδρύματος προς την Ακαδημία, αποτελώντας σημαντικό βήμα στις προσπάθειες της κτιριακής αναβάθμισης της Σχολής, καθώς αναβαθμίζει ένα από τα πιο ιστορικά κτήρια – αρχιτεκτονήματα – της Ύδρας αλλά και της Ελλάδας γενικότερα. Παράλληλα ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα της Διοίκησης και των σπουδαστών της για τη βελτίωση των υποδομών και των συνθηκών διαμονής τους στις εγκαταστάσεις της Σχολής.

Τόσο ο κ. Στυλιανίδης όσο και η κα. Αγγελικούση αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα διαρκούς ενίσχυσης των Ακαδημιών με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και υποδομές αλλά και συνεχούς ποιοτικής αναβάθμισης της ναυτικής εκπαίδευσης με σκοπό να προσελκύονται και να εκπαιδεύονται όλο και περισσότεροι ικανοί Αξιωματικοί, ώστε να υπηρετήσουν την Εμπορική Ναυτιλία και να διατηρήσουν την κορυφαία της θέση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου πραγματοποιήθηκε στην Καλλιθέα, σε ένα από τα πιο αξιόλογα σύγχρονα αρχιτεκτονήματα της χώρας, στα γραφεία του ναυτιλιακού ομίλου Αγγελικούση, παρουσία μελών του ιδρύματος, του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου και εκπροσώπου του Αναδόχου.