30 Απριλίου, 2024

Υπογραφή μελέτης από την Περιφερειάρχη Κρήτης για την οριοθέτηση και διευθέτηση του ποταμού Αναποδάρη

Την σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης, με προϋπολογισμό 933.581 ευρώ που αφορά την οριοθέτηση και διευθέτηση σε τμήματα του ποταμού Αναποδάρη και σε τμήματα μικρότερων ρεμάτων που συμβάλλουν σε αυτόν, συνολικού μήκους περίπου 10,3 χλμ., υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Συγκεκριμένα, αφορά την οριοθέτηση τμήματος του ποταμού Αναποδάρη (κύριος κλάδος), με αρχή την νέα γέφυρα της επαρχιακής οδού 30 στα Πραιτώρια και πέρας κατάντη της γέφυρα Καλυβίων, τμημάτων μικρότερων ρεμάτων που συμβάλλουν στον κύριο κλάδο, και της δευτερεύουσας προς νότο πορείας του κύριου ρέματος, καθώς και μελέτη έργων διευθέτησης, την αντικατάσταση μιας γέφυρας, την μελέτη δύο νέων γεφυρών και την επικαιροποίηση της εγκεκριμένης μελέτης γέφυρας, την μελέτη τεχνικού σε κλάδο του ρέματος και τις υποστηρικτικές μελέτες.

Στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, η αν. διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών Π.Ε. Ηρακλείου Χαρά Τριαματάκη, η προϊσταμένη του τμήματος δομών περιβάλλοντος Π.Ε. Ηρακλείου Άννα Ροβίθη, το στέλεχος της υπηρεσίας Μαργαρίτα Μαυροκορδάτου, και η εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Κλαίρη Αμπουσελάμ.