29 Ιουνίου, 2024

Youth Pass: Από σήμερα η καταβολή των 150 ευρώ -Η λίστα με τις υπηρεσίες όπου μπορεί να εξαργυρωθεί

Καταβάλλεται από σήμερα το Youth Pass των 150 ευρώ σε νέους των οποίων η αίτηση εγκρίθηκε και έχουν λάβει ήδη τα μηνύματα από τις συνεργαζόμενες τράπεζες.
Το Youth Pass είναι το βοήθημα στους 18χρονους το οποίο μπορούν να εξαργυρώσουν τα καλοκαίρι σε ακτοπλοϊκά ή αεροπορικά εισιτήρια για τις διακοπές τους και σε καταλύματα.

Να υπενθυμίσουμε ότι δικαιούχοι του Youth Pass ανά έτος είναι φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, που κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου από την αίτησή τους ημερολογιακού έτους έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) ή το δέκατο ένατο (19ο) έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν συμπληρώσει κατά την ίδια ημερομηνία το εικοστό (20ό).

Πού εξαργυρώνεται το Youth Pass
Τα 150 ευρώ του Youth Pass έχουν τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι μπορούν να εξαργυρώσουν σε θέατρα, ξενοδοχεία ή εισιτήρια.

Μετά την υποβολή της αίτησης, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Στη συνέχεια, οι ωφελούμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν την ενίσχυση των 150 ευρώ για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Συγκεκριμένα, το Youth Pass μπορεί να αξιοποιηθεί σε:

αεροπορικές εταιρείες, αερομεταφορές
ενοικίαση αυτοκινήτων
ξενοδοχειακές επιχειρήσεις / καταλύματα
σιδηροδρομικές μεταφορές
σιδηροδρομικές μεταφορές επιβατών
υπηρεσίες ταξί
υπηρεσίες λεωφορείων
θαλάσσιες μεταφορές / ακτοπλοϊκά
ενοικίαση θαλάσσιων σκαφών
παροχή υπηρεσιών σε μαρίνες
λοιπές αερομεταφορές
αεροδρόμια / αεροσταθμοί
ταξιδιωτικά πρακτορεία
λοιπές μεταφορές
ενοικίαση τροχόσπιτων κ.λπ.
κατασκηνώσεις αναψυχής και αθλητισμού
campings
λοιπές ενοικιάσεις μηχανοκίνητων οχημάτων
σινεμά, αίθουσες χορού, σχολεία, στούντιο
θεατρικές επιχειρήσεις, πρακτορεία εισιτηρίων
ορχήστρες και μπάντες
εκθέσεις, τουριστικές ατραξιόν, μουσεία
λοιπές υπηρεσίες αναψυχής

madata.gr