28 Μαρτίου, 2024

Ύμνος για το ελληνικό καλοκαίρι από τους Times – Τα λέμε κάτω στην ταβέρνα

Η βρετανική εφημερίδα Times δημοσίευσε ένα κείμενο για το ελληνικό καλοκαίρι με τίτλο «See you down the taverna» («Τα λέμε κάτω στην ταβέρνα»), στο οποίο εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα είναι ένα μέρος στο οποίο «πρέπει να πας».

Παράλληλα το δημοσίευμα προτείνει κάποιους από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της χώρας όπως η Κρήτη, η Κέρκυρα και η Κεφαλλονιά.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει για το νησί της Κρήτης και συγκεκριμένα στην ιστορία και τη φυσική ομορφιά των Χανίων. «Το όμορφο λιμάνι της Κρήτης αποπνέει μια μεθυστική γοητεία της παλιάς πόλης με τη μεσαιωνική βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, τα πολυσύχναστα εστιατόρια δίπλα στο λιμάνι και τις πολυσύχναστες λαϊκές αγορές. «Η ανθρωπότητα βρισκόταν εδώ από τους Μυκηναϊκούς χρόνους, το 1600 π.Χ. και τα ερειπωμένα κτίρια των Μυκηναίων προσελκύουν τους λάτρεις της αρχαιολογίας από πολύ μακριά» γράφουν οι Times.

 Στην συνέχεια το άρθρο εξυμνεί την Κέρκυρα, που, όπως υπογραμμίζει, έχει ενταχθεί στα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

madata.gr