30 Ιουνίου, 2024

Ξεκινάει τη Δευτέρα, 1 Ιουλίου η Γιορτή Κρητικής Διατροφής 2024 με συμμετοχή αντιπροσωπευτικών της κρητικής διατροφής και χειροτεχνίας επιχειρήσεων του Ρεθύμνου και της Κρήτης

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στο πλαίσιο της «Γιορτής Κρητικής Διατροφής» πραγματοποιείται έκθεση τοπικών προϊόντων, στην οποία συμμετέχουν Κρητικοί παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα (ελαιόλαδο, κρασί, τυροκομικά, φυτικά καλλυντικά) όσο και εργαστήρια λαϊκής τέχνης και φορείς και συλλογικότητες του τόπου μας, ενώ οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν επίσης πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, γευσιγνωσίες, κλπ.
Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, κ. Μανώλης Ψαρουδάκης αναφέρθηκε στην αντιπροσωπευτικότητα των εκθετών, ως προς τα σημαντικές κατηγορίες της αγροδιατροφικής παραγωγής της Κρήτης οι οποίοι θα λάβουν μέρος στη φετινή Γιορτή συγκεκριμένα συμμετέχουν:
• Επιχειρήσεις παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου: οι εταιρείες ΕΥΟΣΜΟς ΑΕ της οικογένειας Μανωλάκη και ZERO ONE της οικογένειας Καλιγιάννη.
• Οι δύο μεγάλες ενώσεις παραγωγών του Ρεθύμνου, με έμφαση στα τυροκομικά προιόντα : ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ρεθύμνης ΄΄Ενωση Α.Σ.Ρ.΄΄ και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μυλοποτάμου.

• Παραγωγοί Μελιού και ένας συνεταιρισμός Παραγωγών: οι Σαρτζετακης Θεοδωρος, Ορφανουδάκης Νικόλαος, Παναγιωτάκης Μάρκος, Γιανναδάκης Νικόλαος, Ψαθάκης και όπως κάθε χρονιά ο Μελισσοκομικος Συλλογος Ρεθυμνης «Μελιτευς»
• Εταιρείες παραγωγής κρασιού και αποσταγμάτων της οικογένειας Κουρκουλού και της Οικογένειας Παραγιουδάκη καθώς και το δίκτυο Οινοπαραγωγών Κρήτης.
• Παραγωγοί από όλη την Κρήτη στους λοιπούς τομείς της διατροφικής μας παραγωγής, οι εξής: Agrecofarms, Creta Carob, Aloe Star, ΡΟΓΔάκι – 100% φυσικος, βιολογικος χυμος , Ζυμαρικά Μαγγίρι, Σφακιανόπιτα – Κατσούλη, Α&Ω Κιβωτός, συσκευασμένα Ροφήματα Assado, Ξυλόφουρνος Μυστράκη.
• Αντιπροσωπευτική συμμετοχή δημιουργών, καλλιτεχνών και χειροτεχνών του Ρεθύμνου.
• Παρουσία και συμμετοχή 15 Φορέων, συλλόγων, και εκπρόσωπων κοινωνικών επιχειρήσεων του Ρεθύμνου.
Η Γιορτή αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού επισκεπτών, αποτελώντας αναπτυξιακό εργαλείο καθώς επίσης και μια μοναδική ευκαιρία για την αντιπροσωπευτική παρουσία της τοπικής μας παραγωγής και αξιοποίησης των δυνατοτήτων για εξωστρέφεια της κρητικής αγροδιατροφικής και χειροτεχνικής παραγωγής: https://cretandietfestival.gr/