19 Σεπτεμβρίου, 2024

Βρυξέλλες: Νεκρός ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης – Πυροβολήθηκε από την αστυνομία – Ταυτοποιήθηκε το όπλο του

Υπέκυψε στα τραύματα του ο άνδρας που λίγο νωρίτερα είχε «εξουδετερωθεί» από την αστυνομία ως ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες, μεταδίδεί το vrt.

Λίγο αργότερα οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η ταυτότητα του επιβεβαιώθηκε και ότι επρόκειτο για τον 45χρονο Τυνήσιο Λασουέντ Αμπντεσλάμ, που αναζητούσαν οι αρχές.

Ο άνδρας εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης στο Σάερμπεκ και πυροβολήθηκε στο στήθος κατά την επιχείρηση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η επιχείρηση έγινε κοντά σε σπίτι που ερευνήθηκε στην περιοχή Σαερμπέκ στο οποίο φέρεται να ζούσε ο Αμπντεσλάμ.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Sudinfo ο 45χρονος δεν «απάντησε» στους πυροβολισμούς των αστυνομικών αλλά προσπάθησε να διαφύγει.

Ο Αμπντεσλάμ δέχθηκε πυροβολισμό στο στήθος από τους αστυνομικούς και κατέληξε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

 
Βρέθηκε το όπλο
Κατά τη διάρκεια των ερευνών που προηγήθηκαν οι αστυνομικοί βρήκαν αρκετά όπλα ενώ από το γραφείο του εισαγγελέα επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι ανάμεσά τους είναι και ένα όπλο που μοιάζει με αυτό με το οποίο έγινε η φονική επίθεση το βράδυ της Δευτέρας στις Βρυξέλλες.

«Το όπλο με το οποιο έγιναν οι επιθέσεις βρέθηκε εκεί όπου εντοπίστηκε ο άνδρας στο Σάερμπεκ. Αυτό αυξάνει την πιθανότητα να είναι ο δράστης. Παίρνουμε τώρα δακτυλικά αποτυπώματα για να είμαστε 100% σίγουροι»« δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου σύμφωνα με το VRT.

 
«Όλα δείχνουν ότι αυτός είναι το άτομο που αναζητούσαμε» δήλωσε ο επικεφαλής του κέντρου διαχείρισης κρίσεων, Ρούντι Φερβούτ.

 

madata.gr