16 Ιουλίου, 2024

Βρέθηκαν χρήματα σε παρένθετα πρόσωπα ποδοσφαιριστών της SL2 – Έρευνα για στημένα παιχνίδια

Ο Πρόεδρος της Αρχής κατά της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες επίτιμος αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, στο πλαίσιο της έρευνας, που διενεργεί, για να διαπιστωθεί, εάν μέσω τραπεζικών λογαριασμών παραγόντων ΠΑΕ ή ποδοσφαιριστών, διακινείται μαύρο χρήμα, ανακάλυψε… «φλέβα χρυσού»!

 Σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκαν χρηματικά ποσά σε πρόσωπα, που συνδέονται με ποδοσφαιριστές της SL2, τα οποία ελέγχονται εάν λειτουργούσαν ως παρένθετα πρόσωπα, για τη διακίνηση ποσών από παράνομο στοίχημα και στημένους αγώνες.

Κατά τις ίδιες πηγές, η έρευνα Βουρλιώτη οδήγησε και σε άλλο… μονοπάτι, καθώς διαπιστώθηκε ποντάρισμα ποδοσφαιριστών σε αγώνες στοιχήματος της Νοτιοανατολικής Ασίας και αντίστοιχα ποντάρισμα από πρόσωπα εκεί σε ελληνικά μάτς, που θεωρούντο «ύποπτα».

Τα ύποπτα ελληνικά ματς είχε στείλει στην Αρχή Ξεπλύματος ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, με την Αρχή που ερευνά τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

.ieidiseis