13 Ιουλίου, 2024

Βρετανία: Σαρώνει η καταιγίδα Ίσα-Χωρίς ρεύμα χιλιάδες σπίτια-Τεράστια προβλήματα στις μεταφορές

Δύσκολες ώρες περνούν οι πολίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο από το πέρασμα της καταιγίδας Ίσα, με τους θυελλώδεις ανέμους να καθηλώνουν δεκάδες πτήσεις

Τα δρομολόγια των τρένων σε ορισμένα τμήματα της νότιας Αγγλίας επίσης επηρεάστηκαν -περιλαμβανομένων εκείνων μεταξύ σταθμών του Λονδίνου και του αεροδρομίου του Γκάτγουικ.

Η κατάσταση στη Σκωτία

Η Σκωτία επλήγη περισσότερο καθώς άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα 144 χιλιομέτρων την ώρα οδήγησαν στην ακύρωση όλων των δρομολογίων του σιδηροδρόμου.

Χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις δεν έχουν ρεύμα, ενώ πολλά δέντρα έχουν πέσει στις γραμμές των τρένων

Έντονες βροχοπτώσεις και ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία με 170.000 σπίτια και επιχειρήσεις να είναι χωρίς ρεύμα.

Τα πεσμένα δέντρα κλείνουν τους αυτοκινητοδρόμους στη Σκωτία και τις γραμμές του σιδηροδρομικού δικτύου, ενώ έχουν σπεύσει στα σημεία μηχανικοί, εξοπλισμένοι με αλυσοπρίονα για να τα απομακρύνουν σε τουλάχιστον είκοσι τοποθεσίες.

Τα δρομολόγια των τρένων στη Σκωτία θα αντιμετωπίζουν προβλήματα μέχρι η διαχειρίστρια εταιρεία του δικτύου, η Network Rail Scotland, να επιθεωρήσει τις γραμμές για τυχόν καταστροφές μετά το πέρασμα της καταιγίδας, ανέφερε η ScotRail στην πλατφόρμα X.

Δεκάδες πτήσεις από τα αεροδρόμια του Εδιμβούργου και της Γλασκώβης επίσης ακυρώθηκαν.