19 Ιουλίου, 2024

Βραδινές συνήθειες που αυξάνουν το λίπος στην κοιλιά

Τι θα έλεγες αν ανακάλυπτες ότι ορισμένες βραδινές σου συνήθειες είναι ο λόγος που έχεις βάλει λίπος στην κοιλιά; Σου ακούγεται, ίσως, παρατραβηγμένο, αλλά πράγματι οι βραδινές συνήθειες επηρεάζουν την σύσταση του σώματος και πιο συγκεκριμένα το λίπος στην κοιλιά. Πριν ξαπλώσεις αναπαυτικά στο κρεβάτι σου, διάβασε προσεκτικά το άρθρο και άλλαξε άμεσα την βραδινή σου ρουτίνα.

Φυσικά, δεν είναι εύκολο να αλλάξει κανείς τις συνήθειές του – ακόμη προσπαθούμε να εντάξουμε το καθημερινό περπάτημα στο πάρκο στην ζωή μας-, αλλά αξίζει τον κόπο να βελτιώνουμε τον εαυτό μας και να του προσφέρουμε την φροντίδα που του αξίζει.

 Στο σημερινό άρθρο, λοιπόν, θα εξετάσουμε 5 βραδινές συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις ASAP, ειδικά αν θέλεις να μειώσεις το λίπος στην κοιλιά. Και όπως σε όλα τα πράγματα στην ζωή, έτσι και το λίπος στην κοιλιά, όσο εύκολα το παίρνεις τόσο δύσκολα το εξαφανίζεις. Let’s get deep into it!

Πίνεις ένα ποτήρι γάλα πριν κοιμηθείς

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί ενήλικες απολαμβάνουν ένα ποτήρι γάλα πριν τον ύπνο τους, αφού το ρόφημα είναι γεμάτο με τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση και προσφέρει ένα αίσθημα ευφορίας. Ωστόσο, οι extra θερμίδες του δε βοηθούν την κοιλιά σου! Πίνοντας ένα ποτήρι γάλα πριν τον ύπνο κάθε βράδυ και μη αλλάζοντας τίποτα άλλο στη διατροφή σου, είναι πολύ πιθανόν να πάρεις κιλά κατά τη διάρκεια έξι μηνών και, δυστυχώς, η κοιλιά είναι ένα από τα πιο κοινά μέρη συγκέντρωσης λίπους.

Κάνεις scroll στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αν έχεις ξαπλώσει και είσαι έτοιμη να απολαύσεις ένα βίντεο του Tik Tok στο κινητό σου για χαλάρωση, τότε άφησέ το κάτω αμέσως. Το μπλε φως που εκπέμπεται από τα κινητά και τις τηλεοράσεις καταστέλλει τη μελατονίνη, διαταράσσει τον κιρκάδιο ρυθμό και τον ρουτίνα του ύπνου σου. Όταν, λοιπόν, δεν κοιμάσαι καλά, ο εγκέφαλος χρειάζεται περισσότερη ενέργεια με αποτέλεσμα να αναζητά περισσότερο φαγητό. Επίσης, ένας μη ποιοτικός ύπνος επηρεάζει και τις ορμόνες, άρα και τον μεταβολισμό σου. Και μάντεψε πού πηγαίνουν όλα αυτά τα extra κιλάκια! Ναι, ναι σωστά κατάλαβες!

Κατανάλωση καφεΐνης

Είναι γνωστό ότι ένα ποτήρι καφέ αργά το απόγευμα μπορεί να σε κρατήσει ξύπνια όλο το βράδυ. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical Sleep Medicine, η καφεΐνη που καταναλώνεται έξι ώρες πριν τον ύπνο μπορεί πραγματικά διαλύσει την βραδινή σου ρουτίνα. Όπως είπαμε παραπάνω, κακός ύπνος= αύξηση κιλών. 

Τρως σνακ βλέποντας τηλεόραση

Σύμφωνα με έρευνα, η τηλεόραση συνδέεται με υψηλότερη κατανάλωση ποσότητας θερμίδων και με κακή διατροφή. Επιπλέον, οι διαφημίσεις δεν είναι πάντα οι καλύτερες επιρροές, αφού μπορούν πραγματικά να σε δελεάσουν να θέλεις ανθυγιεινά σνακ ενώ παρακολουθείς τηλεόραση!

Κάνεις γεύματα πολύ κοντά με την ώρα του ύπνου σου

Ιδανικά, θα πρέπει να καταναλώνεις το τελευταίο γεύμα σου 3 ή περισσότερες ώρες πριν κοιμηθείς. Όταν κοιμόμαστε, ο οργανισμός διακόπτει την διαδικασία της πέψης και εργάζεται για την επισκευή και τη θεραπεία του σώματός μας. Εάν υπάρχει τροφή που πρέπει να αφομοιωθεί στο έντερο, αποσπά την προσοχή του σώματος από τη θεραπεία, καθώς επικεντρώνεται στην πέψη της τροφής. Κατά την διάρκεια του ύπνου, το σώμα προσπαθεί να αποθηκεύσει ενέργεια, να αποκαταστήσει και να επιδιορθώσει τους μύες, και αυτές οι νυχτερινές θερμίδες δεν χρησιμοποιούνται σωστά, αφού μπορεί να καταλήξουν ως λίπος στην κοιλιά σου.

shape.gr