16 Απριλίου, 2024

Βουλή: Έγκριση χωρίς διακομματική συναίνεση στο «μπλόκο» για το κόμμα Κασιδιάρη

Πέρασε από τη βουλή η τροπολογία της κυβέρνησης για το μπλόκο στις εκλογές, στο νεοναζιστικό κόμμα του καταδικασμένου για εγκληματική οργάνωση, Ηλία Κασιδιάρη.

Χωρίς την πολυπόθητη διακομματική συναίνεση και με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εγκρίθηκε στην ολομέλεια το εκλογικό μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη.

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί όπως είπε εποφθαλμιά τις ψήφους των Χρυσαυγιτών ενόψει των εκλογών.

«Ο καημός του κ. Μητσοτάκη δεν είναι να αποκλείσει τους ναζί, τα φασιστικά μορφώματα, τον ακροδεξιό και εθνικιστικό λαϊκισμό. Ο καημός του είναι να πάρει τις ψήφους των ακροδεξιών και των εθνικιστών. Αυτός είναι ο καημός του», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έκανε βήματα πίσω από την αρχική τροπολογία κάνοντας αποδεκτές κάποιες από τις παρατηρήσεις των κομμάτων.

«Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια, ορισμένοι έκαναν δεύτερες σκέψεις με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις, υπολογίζοντας πάνω απ’ όλα το πολιτικό κόστος. Πιστοί στη λογική «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Αυτό εξάλλου αποδεικνύεται από το γεγονός ότι φτάσαμε να νομοθετήσουμε την τελευταία στιγμή, λίγο πριν τις εκλογές», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Βήματα πίσω έκανε και η αξιωματική αντιπολίτευση με τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέτει τελικά τροπολογία στη βάση όμως της πρότασης των συνταγματολόγων Αλιβιζάτου και Κοντιάδη, υπαναχωρώντας από την αρχική του θέση για ρητή αναφορά σε ναζιστικά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά υποψηφίων και κομμάτων.

«Μη διανοείστε κύριε Βορίδη ότι ότι θα αποσπάσετε δηλώσεις νομιμοφροσύνης τΟυ ΚΚΕ στο σάπιο σύστημα», ανέφερε ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής του ΚΚΕ.

Το «παρών» που επέλεξε τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.

Κατά της τροπολογίας για το κόμμα Κασιδιάρη ψήφισαν τα μικρότερα κόμματα ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25.

πηγή: MEGA TV