15 Ιουλίου, 2024

Βόρεια Ελλάδα: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στο Δερβένι – Ενισχύονται τα μπλόκα

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στη Θεσσαλονίκη παραμένοντας με τα τρακτέρ τους στα μπλόκα τους.

Εντείνουν τις διαμαρτυρίες οι αγρότες σε όλη τη χώρα με την αύξηση των μπλόκων από τη Μακεδονία έως την Κρήτη, την ώρα που συνεχίζονται τέτοιες διαμαρτυρίες απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ευρώπη.

Σε Γαλλία, Πολωνία, Ρουμανία, Γερμανία κι άλλες χώρες συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις, με την ίδια την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να προσπαθεί τώρα να κατευνάσει τους αγρότες, των οποίων τις αντιδράσεις υποθάλπει σε πολλές περιπτώσεις η Ακροδεξιά.

Στην Ελλάδα, οι εντάσεις που δημιουργήθηκαν την περασμένη Τετάρτη, την πρώτη ημέρα των μπλόκων στη Θεσσαλία, κινητοποίησαν τους αγρότες, με περισσότερα πλέον τρακτέρ να έχουν παραταχθεί στον Ε-65 στην Καρδίτσα, στον Πλατύκαμπο στη Λάρισα, στον Αλμυρό Βόλου και στον Ζάρκο Τρικάλων, αλλά και στα μπλόκα των Γρεβενών, της Θεσσαλονίκης, των Σερρών και άλλων περιοχών.

Οι αγρότες επιμένουν στα αιτήματά τους, με βασικά αυτά της μείωσης του κόστους της ενέργειας και της παροχής αφορολόγητου πετρελαίου, καθώς και της έγκαιρης χορήγησης των ενισχύσεων, της αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

Στη Θεσσαλονίκη έγινε πορεία με τα τρακτέρ προς τον κόμβο του αεροδρομίου, ενώ στις Σέρρες, στα Γιαννιτσά και σε άλλες πόλεις, την υποστήριξη στις κινητοποιήσεις των αγροτών της περιοχής ανακοίνωσαν οι τοπικοί επιχειρηματικοί φορείς τονίζοντας ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες αποτυπώνονται και στις αγορές των πόλεων.

πηγή: MEGA TV