20 Απριλίου, 2024

Βλαντιμίρ Πούτιν: «Η Δύση θέλει να σβήσει τη Ρωσία από το χάρτη»

 Στο μέτωπο του πολέμου, συνεχίζονται οι αιματηρές μάχες για την πόλη Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας την οποία οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να καταλάβουν για περισσότερους από έξι μήνες.

Ερειπωμένα κουφάρια κτιρίων και συντρίμμια είναι ό,τι απέμεινε από το Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας, μετά από επτά μήνες συνεχών βομβαρδισμών.

Στο βίντεο που δημοσίευσε το ρωσικό πρακτορείο «ΡΙΑ Νόβοστι» ακούγονται πυροβολισμοί καθώς συνεχίζονται οι σκληρές μάχες για την στρατηγικής σημασίας πόλη.

Την τελευταία εβδομάδα οι Ρώσοι μεγάλωσαν τον κλοιό τους γύρω από το Μπαχμούτ όμως δεν κατάφεραν να το καταλάβουν πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την εισβολή.

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξη που έδωσε στη ρωσική κρατική τηλεόραση ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι θέλει να σβήσει τη Ρωσία από το χάρτη και είπε ότι η Μόσχα πρέπει να λάβει υπόψη της τις πυρηνικές δυνατότητες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

«Έχουν έναν στόχο: Να διαλύσουν την πρώην Σοβιετική Ένωσης και το βασικό κομμάτι της, τη Ρωσική Ομοσπονδία. Στις σημερινές συνθήκες, όταν όλες οι εξέχουσες χώρες του ΝΑΤΟ έχουν δηλώσει ότι ο βασικός στόχος τους είναι να μας προκαλέσουν στρατηγική ήττα, έτσι ώστε ο λαός μας να υποφέρει, όπως λένε, πώς μπορούμε να αγνοήσουμε τις πυρηνικές τους δυνατότητες;», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν παρόν στις παραδοσιακές φωτιές που άναψαν στη Ρωσία για το τέλος της Αποκριάς.

Στην περιοχή του Ομσκ κάτοικοι έκαψαν ένα ομοίωμα που είχε πάνω του τα ονόματα του Αμερικανού προέδρου Μπάιντεν και του Ουκρανού ομολόγου του Ζελένσκι.

Πηγή: megatv.com