29 Μαρτίου, 2024

Βιλερμπάν – Παναθηναϊκός: Δεν θέλει το παιχνίδι στα χαρτιά ο Παναθηναϊκός

Ο κορονοϊός δεν… επέτρεψε στη Βιλερμπάν να έχει οκτώ υγιείς παίκτες στο παρκέ, απέναντι στον Παναθηναϊκό, με τη Euroleague να ανακοινώνει δύο ώρες πριν το αποψινό τζάμπολ (είχε οριστεί για τις 21:45) ότι η αναμέτρηση επί γαλλικού εδάφους, για την 3η αγωνιστική, δεν θα διεξαχθεί. 

Πλέον, το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο θα είναι αυτό που θα λάβει την τελική απόφαση για την τύχη του αγώνα σε συνάρτηση με τον ειδικό κανονισμό περί Covid-19, αν και σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Euroleague ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πάρει τη νίκη στα… χαρτιά με 20-0.

Ωστόσο όμως ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Τάκης Τριαντόπουλος, πήρε θέση λέγοντας:

«Επειδή αρκετοί φίλοι με ρωτούν και βλέπω και διάφορα να γράφονται, να διευκρινίσω ότι ο Παναθηναϊκός ζήτησε αναβολή του αγώνα, πρώτα από όλα για να διαφυλάξει την υγεία των παικτών και του επιτελείου του και δεύτερον γιατί δεν θέλαμε να κερδίσουμε αγώνα στα χαρτιά ούτε να κερδίσουμε δεκαεπτάχρονους παίκτες. Το αίτημα μας δεν έγινε αποδεκτό όποτε και ταξιδέψαμε για Γαλλία καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα χάναμε εμείς τον αγώνα 20-0 θα είχαμε πρόστιμο 100.000 ευρώ και θα είχαμε τον κίνδυνο αποβολής από την διοργάνωση αν για οποιοδήποτε λόγο ξανασυνέβαινε κάτι παρόμοιο.»