28 Ιουνίου, 2024

Βέλγιο – Ρουμανία 2-0: Πρώτη νίκη και… όλοι ισόβαθμοι στον όμιλο

 Με γκολ των Τίλεμανς και Λουκάκου το Βέλγιο άφησε πίσω του την ήττα από τη Σλοβακία και νίκησε με 2-0 τη Ρουμανία, σε έναν όμιλο στον οποίο γίνεται χαμός για την πρόκριση στους «16» του Euro 2024 αφού και οι τέσσερις ομάδες έχουν από τρεις βαθμούς.

Το ματς δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα για τους Βέλγους, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό: Στρώσιμο του Λουκάκου, δυνατό σουτ του Τίλεμανς και η μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Γκολ από τα αποδυτήρια, δηλαδή, για την ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο, η οποία πάντως στο 5′ χρειάστηκε την επέμβαση του Καστέλς στην κεφαλιά του Ντραγκουσίν, μετά τη σέντρα του Μάριν, για να μη δεχθεί την ισοφάριση.

Στη συνέχεια, όμως, το Βέλγιο ήλεγξε την κατάσταση και πλησίασε σε δεύτερο γκολ στο 14′ με τον Λουκάκου που βρήκε τον χώρο για να σουτάρει αλλά η μπάλα βρήκε στον Ντραγκουσίν και κατέληξε κόρνερ.

Λίγα λεπτά μετά, στο 19′, ήταν η σειρά του Λουκεμπάκιο να απειλήσει με σουτ μετά την πάσα του Ντε Μπρόινε αλλά ο Νίτσα απέκρουσε εντυπωσιακά και το παιχνίδι συνεχίστηκε με τους «κόκκινους διάβολους» να κυκλοφορούν άνετα τη μπάλα και να ελέγχουν πλήρως την κατάσταση, χωρίς πάντως να πετύχουν δεύτερο γκολ.

Έτσι, η Ρουμανία παρέμενε ζωντανή και στο ξεκίνημα της επανάληψης, στο 48′, πήγε για την ισοφάριση με το σουτ του Μιχάιλα αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Μια φάση που υπενθύμισε στους Βέλγους ότι θα πρέπει να είναι σοβαροί και να βάλουν δεύτερο γκολ ώστε να είναι βασικά σίγουροι για τη νίκη.

Η ομάδα του Τεντέσκο βγήκε ξανά μπροστά στα επόμενα λεπτά και απείλησε με ένα σουτ του Ντε Μπρόινε που έφυγε λίγο άουτ στο 53′, για να ακολουθήσει η φάση του 64ου λεπτού, όταν ο Λουκάκου βγήκε τετ α τετ και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το VAR έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε. Το 3ο γκολ του Big Rom που ακυρώνεται στη φετινή διοργάνωση, με τους Βέλγους να εκνευρίζονται και τους Ρουμάνους να ελπίζουν.

Ελπίδες, όμως, που αποδείχθηκαν φρούδες, αφού στο 79′ ο Καστέλς με… ελεύθερο έβγαλε ασίστ για τον Ντε Μπρόινε που εκτέλεσε από κοντά τον Νίτσα για το 2-0 κλειδώνοντας το τρίποντο για το Βέλγιο, σε έναν όμιλο στον οποίο όλες οι ομάδες έχουν από τρεις βαθμούς!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ρουμανία 3
Βέλγιο 3
Σλοβακία 3
Ουκρανία 3

Βέλγιο: Καστέλς, Καστάν, Φάες, Βερτόνγκεν, Ντοκού (72′ Καράσκο), Τεατέ (77′ Ντεμπάστ), Τίλεμανς (72′ Μανγκαλά), Ονάνα, Ντε Μπρόινε, Λουκεμπάκιο (56′ Τροσάρ), Λουκάκου.

Ρουμανία: Νίτσα, Ράτσιου, Ντραγκούσιν, Μπούρτσα, Μπάνκου, Μάριους Μάριν, Ραζβάν Μάριν (67′ Ολάρου), Στάντσιου, Μιχαΐλα (67′ Χάτζι), Μαν, Ντράγκους (81′ Άλιμπεκ).

newsbeast.gr
newsbeast.gr