26 Απριλίου, 2024

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα σκυλιά της βρήκαν νέο σπίτι – Ποιοι θα τα υιοθετήσουν

Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ σηματοδοτεί πολλαπλώς ένα «τέλος εποχής» για τη Βρετανία και ένα από τα θέματα που προέκυψαν -παρόλο που δεν είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας- είναι το μέλλον των αγαπημένων της σκυλιών. 

Η Ελισάβετ στη διάρκεια της βασιλείας της είχε περισσότερα από 30 σκυλιά ράτσας κόργκι και ντόργκι (που είναι διασταύρωση των κόργκι με ντάσχαντ) και είναι γνωστή η αγάπη που είχε γι’ αυτά. Η βασίλισσα φρόντιζε η ίδια τα σκυλιά της και περνούσε μαζί τους τα Σαββατοκύριακα στο Ουίνδσορ, ενώ όταν το επέτρεπε το πρόγραμμά της τα τάιζε η ίδια και χαιρόταν να κάνει περίπατο με τη συνοδεία των σκυλιών.

 Η βασίλισσα είχε τόσα σκυλιά που η πριγκίπισσα Νταϊάνα περιγράφοντας την εικόνα της Ελισάβετ μαζί με τα αγαπημένα της κατοικίδια είπε πως η μονάρχης συνοδευόταν από ένα «κινούμενο χαλί».

Τα περισσότερα από τα κόργκι της βασίλισσας είναι απόγονοι του πρώτου σκυλιού, της Σούζαν, που της το έκαναν δώρο στα 18α γενέθλιά της.

Το τελευταίο ζευγάρι, ο Μιούικ και η Σάντι, ήταν δώρο του δούκα του Γιορκ, πέρυσι.

Μετά τον θάνατο της Ελισάβετ, τα σκυλιά θα βρουν νέο σπίτι, καθώς αναλαμβάνουν την φροντίδα τους ο πρίγκιπας Άντριου και η πρώην σύζυγός του, όπως γράφει το Skynews. Εκπρόσωπος του Άντριου και της Σάρα, δούκισσας του Γιορκ, επιβεβαίωσε ότι οι δύο θα αναλάβουν τα σκυλιά, μετά τον θάνατο της Ελισάβετ.

Η σκυλίτσα Σάντι δόθηκε ως δώρο στην Ελισάβετ για τα 95α γενέθλιά της από τον Άντριου και τις πριγκίπισσες Μπεατρίς και Γιουτζίν και πήρε τη θέση της Φέργκους, που πέθανε σε ηλικία μόλις πέντε μηνών, αμέσως μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου.

Η Φέργκους ήταν ένα ντόργκι, και πήρε το όνομά της από την θεία της βασίλισσας, η οποία είχε σκοτωθεί στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Μιούικ κράτησε συντροφιά στην Ελισάβετ στη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, στο Ουίνδσορ.

Ο Άντριου με τις κόρες του Μπεατρίς και Γιουτζίν επισκέφθηκαν το Σάββατο το Μπαλμόραλ, για να τιμήσουν την Ελισάβετ και ευχαρίστησαν τους πολίτες που του εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους.

Η πρώην σύζυγος του Άντριου, Σάρα, δήλωσε από την πλευρά της ότι η βασίλισσα «ήταν για εκείνη η πιο απίστευτη πεθερά και φίλη» και θα της λείψει «περισσότερο απ’ όσο μπορεί να εκφραστεί με λόγια».

madata.gr