13 Ιουλίου, 2024

Βασιλιάς Κάρολος: Δεύτερη μέρα στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση στον προστάτη – Τα νεότερα για την υγεία του

Για δεύτερη μέρα βρίσκεται στο νοσοκομείο ο βασιλιάς Κάρολος, μετά την επιτυχημένη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στον προστάτη την Παρασκευή.

Υπερπλασία του προστάτη: 6 φυσικοί τρόποι να την αντιμετωπίσετε – Οι συμβουλές του Χάρβαρντ
Ο βασιλιάς Κάρολος, 75 ετών, λέγεται ότι ήταν καλά μετά την επέμβαση και παρόλο που έχει αναβάλει τις υποχρεώσεις του, μπορούσε να κάνει κάποιες εργασίες που δεν απαιτούν φυσική παρουσία, από το κρεβάτι της κλινικής του Λονδίνου στην οποία νοσηλεύεται.

Η βασίλισσα Καμίλα ήταν στο πλευρό του συζύγου της, αφού τον συνόδευσε στην κλινική γύρω στις 9 το πρωί της Παρασκευής.

Γύρω στις 3 το μεσημέρι, η Καμίλα ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας του, λέγοντας πως «είναι καλά, ευχαριστώ» καθώς έβγαινε από την κλινική.

Το αυτοκίνητό της εθεάθη αργότερα στην πίσω είσοδο του ιδιωτικού νοσοκομείου στο Marylebone στις 6.34 μ.μ. και στη συνέχεια την είδαν να φεύγει από το νοσοκομείο λίγο πριν από τις 20.00.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί πόσο καιρό θα παραμείνει ο βασιλιάς Κάρολος στο νοσοκομείο, αν και εκτιμάται ότι θα μπορούσε να πάρει εξιτήριο μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Πριν υποβληθεί στη χειρουργική επέμβαση για την υπερπλασία του προστάτη με την οποία διαγνώστηκε,  ο Κάρολος επισκέφτηκε τη νύφη του, την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, η οποία μέχρι στιγμής βρίσκεται 12 ημέρες στο ίδιο νοσοκομείο αναρρώνοντας από την εγχείρηση στην κοιλιά στην οποία υποβλήθηκε.

Το γεγονός ότι η Καμίλα συνόδευσε τον Κάρολο θεωρήθηκε από ορισμένους ως μια ασυνήθιστη κίνηση, δεδομένου ότι η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος πήγαιναν στο νοσοκομείο μόνοι τους.

Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί έξω από την κλινική φώναξε «σε αγαπάμε πολύ» προς την Καμίλα την ώρα που αποχωρούσε.

Ένας εκπρόσωπος του Παλατιού δήλωσε λίγο μετά τις 9.30 το πρωί της Παρασκευής: «Ο Βασιλιάς εισήχθη σήμερα το πρωί σε νοσοκομείο του Λονδίνου για προγραμματισμένη θεραπεία.  Η Αυτού Μεγαλειότητα θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που έστειλαν τις ευχές τους την περασμένη εβδομάδα και με χαρά μαθαίνει ότι η διάγνωσή του έχει θετικό αντίκτυπο στην ευαισθητοποίηση του κόσμου σε ζητήματα πρόληψης αναφορικά με την υγεία».

Ο Πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ ευχήθηκε στον Βασιλιά τα «καλύτερα» για τη θεραπεία του και «ταχεία ανάρρωση», δήλωσε στους δημοσιογράφους μια εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Κάρολος έφτασε στην Κλινική του Λονδίνου περίπου στις 9 το πρωί της Παρασκευής, λίγα λεπτά μετά την αναχώρηση του από το Clarence House.

Πηγή: enikos.gr