28 Μαρτίου, 2024

Βάση Γουρνών: Αντιπαράθεση Μαμουλάκη – Γεωργιάδη στη Βουλή για την εκποίηση του προνομιακού ακινήτου «σε τιμή ευκαιρίας»

Γιατί παραμένει «επτασφράγιστο μυστικό» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η έκθεση αποτίμησης της αξίας της έκτασης, που οδήγησε στην εκποίηση με τίμημα όσο 3,5 χιλιόμετρα του ΒΟΑΚ;

Για μια ακόμη φορά ανέδειξε στη Βουλή την άρνηση της Κυβέρνησης να δημοσιοποιήσει την έκθεση αποτίμησης της αξίας της έκτασης της πρώην βάσης Γουρνών – σύμφωνα με την οποία ορίστηκε η τιμή έναρξης της διαδικασίας εκποίησης – ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

Η παρέμβαση του Χάρη Μαμουλάκη προκάλεσε αντιπαράθεση με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη να προσπαθεί να υπερασπιστεί την κυβερνητική επιλογή, χωρίς όμως να απαντάει στα βασικά ερωτήματα: Με ποια κριτήρια τεκμηριώθηκε η τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού; Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρατάει κρυφή την έκθεση αποτίμησης της έκτασης από τον ανεξάρτητο εκτιμητή; Γιατί δεν την καταθέτει στη Βουλή, όπως έχει ζητηθεί με αλλεπάλληλες Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις;

Σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης επεσήμανε: «Η έκταση της πρώην βάσης Γουρνών, το καλύτερο ακίνητο της νοτίου Ελλάδας, εκποιήθηκε από την κυβέρνηση σε τιμή υπερ-ευκαιρίας. Μόλις 106 ευρώ το μέτρο, όσο δηλαδή το κόστος κατασκευής 3,5 περίπου χιλιομέτρων του ΒΟΑΚ! Γι’ αυτό και έχουμε ζητήσει κατ’ επανάληψη να κατατεθεί στη Βουλή η έκθεση του ανεξάρτητου εκτιμητή, σύμφωνα με την οποία ορίστηκε η τιμή εκκίνησης της διαδικασίας, με την κυβέρνηση να αρνείται και να κρατάει την έκθεση ως επτασφράγιστο μυστικό. Γιατί άραγε; Τι κρύβουν; Τι φοβούνται; Η στάση τους δεν είναι απλώς ύποπτη. Είναι ένδειξη ενοχής. Λέμε ΝΑΙ στην ανάπτυξη, αλλά με όρους διαφάνειας και αξιοκρατίας. Με προτεραιότητα το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας. Των πολιτών. Όχι των λίγων και ισχυρών «φίλων».».