18 Απριλίου, 2024

Τζο Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν στο πλευρό της Ουκρανίας

Με επευφημίες και τιμές έγινε δεκτός στην Ουάσιγκτον ο πρόεδρος της Ουκρανίας στο πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό μετά τη ρωσική εισβολή.
Με χακί στρατιωτική αμφίεση και το εθνόσημο της Ουκρανίας στο στήθος πέρασε το κατώφλι του Λευκού Οίκου ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στο Οβάλ γραφείο ο Τζο Μπάιντεν τον διαβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνουν στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί και ανακοίνωσε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Υποδοχή ήρωα επιφύλαξαν στον Ουκρανό πρόεδρο τα μέλη του Κονγκρέσου. Βουλευτές και γερουσιαστές τον χειροκρότησαν όρθιοι, κάποιοι κρατούσαν τη σημαία της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι χάρισε στην πρόεδρο της βουλής των αντιπροσώπων μια ουκρανική σημαία με τις υπογραφές των μαχητών που πολεμούν στο Μπάχμουτ του Ντονμπάς, το πιο καυτό μέτωπο του πολέμου.

Η Μόσχα δεν ευθύνεται για τον πόλεμο που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής τρίτων χωρών δήλωνε λίγες ώρες νωρίτερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος “Σαρμάτ” θα ενταχθεί πολύ σύντομα στο οπλοστάσιο της Ρωσίας. Σύμφωνα με τη Μόσχα, πρόκειται για τον πιο ισχυρό πύραυλο στον κόσμο.

madata.gr