28 Μαρτίου, 2024

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Εσείς δώσατε εντολή να παρακολουθήσουν τον Ανδρουλάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε αίτημα για συζήτηση πολιτικών αρχηγών, μετά τις αποκαλύψεις ότι στόχοι παρακολούθησης έγιναν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης και ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης.
Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής για το θέμα των υποκλοπών.

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με «βολές» κατά του πρωθυπουργού, καλώντας τον να αφήσει τα μισόλογα και να δώσει διευκρινίσεις για ποιον λόγο παρακολουθούσαν τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για αξιόποινη πράξη σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζεστε ότι είναι νόμιμο να παρακολουθείται ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε σε υψηλούς τόνους στην ομιλία του απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, τονίζοντας  ότι δεν μπορεί να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο του ανιψιού σας κ. Δημητριάδη.

«Είστε κατηγορούμενος»
«Είστε κατηγορούμενος για υπονόμευση λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Το να μιλάτε εσείς για ανηθικότητα ενώ είστε υπόλογος και κατηγορούμενος για παρακολούθηση των πολιτικών σας αντιπάλων. Είναι αξιόποινη πράξη» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επί 3,5 χρόνια χτίζετε ένα καθεστώς, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο να εδραιωθείτε στην εξουσία, συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Βολές Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Εσείς δώσατε εντολή να παρακολουθήσουν τον Ανδρουλάκη
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε στη διάρκεια της ομιλίας του ότι την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη δεν την αποφάσισε ούτε ο ανιψιός του, ούτε ο πρόεδρος της ΕΥΠ αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

«Είναι δυνατόν να ισχυρίζεστε ότι μπορεί ο πρωθυπουργός να παρακολουθεί για λόγους εθνικής ασφάλειας; Ποιος θα τον κρίνει τον λόγο αυτό; Ο ίδιος μαζί με τους στενούς του συνεργάτες του; Είστε νομικά πολιτικά και ηθικά υποχρεωμένος να αφήσετε τα μισόλογα και να δώσετε εξηγήσεις.

Έχετε υποχρέωση να εξηγήσετε ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας που σας οδήγησε να παρακολουθήσετε το τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Δώστε μία απάντηση. Ποιος ήταν ο λόγος, ήταν πράκτορας, είναι κατάσκοπος, είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα;».

 

madata.gr