28 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Επίθεση σε Μητσοτάκη για ακρίβεια και αισχροκέρδεια σε ενέργεια και αγαθά – Ζήτησε εκλογές

Εκλογές ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης -στην ώρα του πρωθυπουργού -της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει την Δευτέρα (9/10) για την αισχροκέρδεια και την ακρίβεια σε αγαθά, ενέργεια και καύσιμα. 
Ο Αλέξης Τσίπρας, επιχείρησε σφυροκόπημα κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού με στοιχεία για τις εκρηκτικές αυξήσεις στην κιλοβατώρα, στις τιμές των αγαθών και των καυσίμων, χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων «απάτη» το «καλάθι του νοικοκυριού».

Σημείωσε ότι δεν περιμένει απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει, όπως μεταξύ άλλων αν η κυβέρνηση έχει εισπράξει έστω ένα ευρώ από τα υπερκέρδη των εταιρειών της ενέργειας, αλλά και των εταιρειών πετρελαιοειδών. Κι αυτό διότι όπως εκτίμησε δεν πρόκειται να το κάνει γιατί είναι «ακραία» νεοφιλελεύθερος και πρωθυπουργός των μεγάλων συμφερόντων σε βάρος της κοινωνίας – στην αρχή μάλιστα της ομιλίας του τον κατηγόρησε ότι εφαρμόζει πολιτική Θάτσερ.

Επιχείρησε επίσης να αποδομήσει συνολικά την πολιτική Μητσοτάκη στην οικονομία λέγοντας πως παρόλο που η κυβερνητική παράταξη τη θεωρεί προνομιακό της πεδίο, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αφήσει το μαξιλάρι των περίπου 40 δις, θα είχαμε κρίση χρέους από την αρχή της πανδημίας. Τώρα, είπε το δεκαετές επιτόκιο, έχει σκαρφαλώσει στο 4,7% και η επενδυτική βαθμίδα δεν πρόκειται να έρθει πριν τις εκλογές.

Ως εκ τούτου κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να προκηρύξει εκλογές για «να ανασάνει η κοινωνία» κι ενώ τον προκάλεσε θέτοντας το ερώτημα «αφού τόσο πολύ προσπαθείτε να μας πείσετε ότι προηγείστε στις δημοσκοπήσεις και ότι έχετε σίγουρη την επανεκλογή σας, τι φοβάστε;»

 
«Προκηρύξτε εκλογές, να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος» σημείωσε, προσθέτοντας πως η πολιτική αλλαγή και η προοδευτική κυβέρνηση «είναι πλέον ζήτημα υπαρξιακό για τη κοινωνική πλειοψηφία». Καθώς μια προοδευτική κυβέρνηση όπως είπε θα έχει  έγνοια τη κοινωνία και όχι τα συμφέροντα.

Για να σταματήσει η αισχροκέρδεια.
Να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι, ο ΦΠΑ στα είδη βασικής ανάγκης και ο ΕΦΚ στα καύσιμα.
Για να επανέλθει η ΔΕΗ στον ιδρυτικό της σκοπό τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος.
Για να ξηλωθούν τα καρτέλ και να τιμωρηθούν οι εναρμονισμένες πρακτικές.
Για να πάψουν τα golden boys να παρασιτούν και να ζουν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.
Για να επιστρέψει στον τόπο η δικαιοσύνη παντού»

madata.gr