23 Οκτωβρίου, 2024

Τρίωρη ενημέρωση Γ. Γεραπετρίτη στους βουλευτές της Ν.Δ. για την εθνική ατζέντα

Μέσα σε καλό κλίμα, όπως περιγράφεται από γαλάζιες πηγές, ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η συνάντηση – ενημέρωση του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη προς τους βουλευτές της Ν.Δ. – μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 28 βουλευτές της Ν.Δ. δήλωσαν ικανοποιημένοι από το όλο πλαίσιο του διαλόγου με τον κ. Γεραπετρίτη να δέχεται κατά κύριο λόγο ερωτήσεις για τα ελληνοτουρκικά, αν και στο τραπέζι ετήθησαν και έτερα ερωτήματα που – σύμφωνα με πληροφορίες – αφορούσαν κατά κύριο λόγο το κυπριακό και την Αλβανία.

 
Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας επανέλαβε σε όλους τους τόνους εν αναμονή και της άφιξης του Χακάν Φιντάν στην ελληνική πρωτεύουσα ότι η Αθήνα αναγνωρίζει και συζητά μια και μόνη διαφορά με την Άγκυρα: – τις θαλάσσιες ζώνες και την υφαλοκρηπίδα. Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε τις πάγιες και πολλάκις εκπεφρασμένες κόκκινες γραμμές της Ελλάδας σημειώνοντας – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – ότι είναι καλό πως οι δύο πλευρές συζητούν και σε κάθε περίπτωση είναι μια ειλικρινής συζήτηση.
 
Στην κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση ανάμεσα στις ερωτήσεις που ετέθησαν ήταν αυτή του κ. Στυλιανίδη για τα ελληνοτουρκικά με τον υπουργό Εξωτερικών να τονίζει – σύμφωνα με πληροφορίες- ότι οι σταθερές θέσεις της Αθήνας βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή. Παράλληλα, στη διάρκεια της… γαλάζιας συζήτησης τονίστηκε ότι είμαστε μακριά από το συνυποσχετικό, ενώ επί τάπητος τέθηκε το θέμα του ειδικού χωροταξικού για τον τουρισμό, με τον υπουργό Εξωτερικών να σημειώνει ότι πρέπει να εξεταστεί πιο προσεκτικά η απαγόρευση οικονομικής δραστηριότητας σε πολύ μικρά νησιά και υφαλοκρηπίδες.
 
“Αισθάνομαι υπερήφανη για την άσκηση της εξωτερικής μας πολιτικής”, ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη.
 
Για εξαιρετική συζήτηση και άρτια ενημέρωση από την οποία έφυγαν όλοι ικανοποιημένοι έκανε λόγο ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης.