19 Μαρτίου, 2024

Τρία πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να καθαρίζετε με χαρτί κουζίνας

Για πολλές νοικοκυρές είναι ένας από τους «συμμάχους» στην κουζίνα. Για τους περισσότερους είναι και η εύκολη λύση. Θέλεις κάτι να καθαρίσεις; Κόβεις λίγο χαρτί κουζίνας και κάνεις τη δουλειά σου. Ή μάλλον, νομίζεις πως έκανες τη δουλειά σου, αφού στην πραγματικότητα το χαρτί κουζίνας δεν ενδείκνυται για όλες τις δουλειές. Και στο τέλος φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή δεν καθαρίζει.

Δείτε ποια είναι αυτά:

Οθόνη ηλεκτρονικών συσκευών

Αν δεν θέλετε να καταστρέψετε τις οθόνες του υπολογιστή, της τηλεόρασης, του τάμπλετ και των λοιπών ηλεκτρονικών συσκευών, τότε θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τον τρόπο που καθαρίζετε όλα αυτά τα ευαίσθητα τεχνολογικά μέσα. Προτιμήστε πανάκι με μικροΐνες ή ειδικά μαντηλάκια και σπρέι για οθόνες.

Γυαλιά ηλίου και οράσεως

Μπορείτε να καθαρίζετε τους βραχίονες των γυαλιών σας αλλά όχι τους φακούς. Συγκεκριμένα τα κρύσταλλα των φακών είναι επικαλυμμένα με ένα πολύ ευαίσθητο υλικό που τραυματίζεται εύκολα. Αποφύγετε λοιπόν το χαρτί κουζίνας που είναι αρκετά σκληρό και προτιμήστε ένα βαμβακερό ύφασμα ή το ειδικό πανάκι που υπάρχει μέσα στη θήκη των γυαλιών σας.

Τζάμια και καθρέφτες

Αν δεν θέλετε να κάνετε διπλό κόπο, γιατί θα τον κάνετε, προτιμήστε εξ’ αρχής για το καθάρισμα των τζαμιών ή του καθρέφτη πανάκι με μικροϊνες ή ένα παλιό υφασμάτινο μπλουζάκι. Πάντως, μην επιλέξετε το χαρτί κουζίνας διότι πίσω του θα αφήσει χνούδι που θα σας παιδέψει για να το βγάλετε.

ourlife.gr