19 Μαρτίου, 2024

Τουρισμός για όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα και ποια άλλα προγράμματα για διακοπές έρχονται

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα της πλατφόρμας για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους 2022, σύμφωνα με το enikos.gr .

Όπως γνωστοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης σε τηλεοπτική εκπομπή της  ΕΡΤ, η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα θα αρχίσει να λειτουργεί σε λίγες ημέρες. Όπως είπε το πρόγραμμα αυτό θα ισχύσει από τις 5 Ιουλίου και θα διαρκέσει  μέχρι και το επόμενο έτος.  Θα μπορεί κανείς να κάνει  διακοπές μέσω αυτού του προγράμματος, όποτε επιθυμεί, συμπλήρωσε.

Ο κ. Φραγκάκης  ρωτήθηκε εάν μπορεί ο δικαιούχος του προγράμματος να κάνει διακοπές τον 15 Αύγουστο . ” Σε κάποιους προορισμούς ενδεχομένως να υπάρχει δυσκολία, ενώ σε κάποιους άλλους θα είναι πιο εύκολο”, απάντησε. Υπενθύμισε δε ότι το εν λόγω πρόγραμμα έτρεξε τα 2 προηγούμενα χρόνια, ότι αφορά περίπου 200 χιλιάδες δικαιούχους  και ότι ο προϋπολογισμός του είναι περίπου 30 εκατ. ευρώ.  Επίσης επισήμανε ότι κάθε δικαιούχος του προγράμματος θα λάβει 150 ευρώ με την μορφή του freedom Pass.

Διακοπές: Τα δύο προγράμματα για τον τουρισμό 

 Μεταξύ άλλων, ο κ. Φραγκάκης γνωστοποίησε ότι υπάρχουν άλλα δύο προγράμματα για διακοπές.  Όπως  είπε,  “υπάρχει το πρόγραμμα  του υπουργείου Εργασίας, του κοινωνικού τουρισμού του οποίου ο προϋπολογισμός είναι 35 εκατ. ευρώ  και απευθύνεται σε πάνω από 200 χιλιάδες δικαιούχους. Υπάρχει και ένα τρίτο μικρότερο πρόγραμμα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής το οποίο είναι για διακοπές  μόνο στην Εύβοια και στη Σάμο”.
Δίνεται το ποσό των 150 ευρώ  για κάθε άτομο που θα κάνει διακοπές στην Εύβοια και στη Σάμο, στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος , συμπλήρωσε.