28 Μαρτίου, 2024

Το θαυματουργό υλικό για τα μαλλιά σας που δεν φαντάζεστε τα οφέλη του

Καθώς οι περισσότερες επικεντρώνονται περισσότερο στη μείωση του χημικού φορτίου στα καλλυντικά τους, οι φυσικές και σπιτικές λύσεις φαίνεται να επιστρέφουν δυναμικά. Μια τάση που εδραιώθηκε, μάλιστα, κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Και ενώ οι νέες συνταγές αφθονούν, λίγες φυσικές θεραπείες πραγματικά αντέχουν στη δοκιμασία του χρόνου.

Μπορεί να αμφιβάλλετε, λοιπόν, ότι τα κρεμμύδια και τα μαλλιά είναι ένας καλός συνδυασμός, αλλά να είστε σίγουρες ότι προορίζονταν το ένα για το άλλο. Ίσως, μάλιστα, καμία άλλη θεραπεία στο σπίτι (εκτός από το μηλόξυδο) να μην έχει τόσο λαμπερά αποτελέσματα για τα μαλλιά σας από αυτή με το ξέβγαλμά τους με χυμό κρεμμυδιών.

Ποια τα οφέλη του για τα μαλλιά σας

Ο χυμός κρεμμυδιού βοηθά στη βελτίωση της τριχοφυΐας ενισχύοντας το επίπεδο του αντιοξειδωτικού ενζύμου καταλάση. Αυτό το ένζυμο βοηθά στην αποσύνθεση του υπεροξειδίου του υδρογόνου, βελτιστοποιώντας τον κύκλο ανάπτυξης των μαλλιών σας.

Βοηθά στη θρέψη των τριχοθυλακίων σας με την πλούσια περιεκτικότητά του σε θείο, το οποίο είναι απαραίτητο για την αναγέννησή τους.
Το θείο βοηθά επίσης στην ελαχιστοποίηση της αραίωσης και της θραύσης των μαλλιών, ενώ τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην διακοπή του πρόωρου γκριζαρίσματος, το οποίο τελικά καθυστερούν.

Οι πλούσιες αντιβακτηριακές ιδιότητες του κρεμμυδιού σας βοηθούν να διατηρήσετε το τριχωτό της κεφαλής σας υγιές και χωρίς μολύνσεις, προάγοντας την απρόσκοπτη ανάπτυξη των μαλλιών. Αυτές οι ίδιες ιδιότητες βοηθούν επίσης στον έλεγχο της πιτυρίδας.

Ο χυμός κρεμμυδιού διεγείρει το τριχωτό της κεφαλής σας και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα τα θυλάκια να τρέφονται καλά.

Ο χυμός κρεμμυδιού είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, διεγείρει το μεταβολισμό και έχει ισχυρές αντιμικροβιακές και αντισηπτικές ιδιότητες. Όλα αυτά και πολλά άλλα μπορούν να έχουν ευνοϊκό αντίκτυπο στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας.

Η μάσκα μαλλιών κρεμμυδιού, για παράδειγμα, μπορεί να ενισχύσει τα θυλάκια των τριχών, να τονώσει την ανάπτυξη, να ανοικοδομήσει τη δομή των μαλλιών και να αποτρέψει το ξηρό τριχωτό της κεφαλής.
Οι φλούδες των κρεμμυδιών, από την άλλη, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση του υγιούς χρώματος και της λάμψης των μαλλιών σας. Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, το γεγονός ότι πριν από δεκαετίες, οι γυναίκες τις χρησιμοποιούσαν για να βάφουν ελαφρώς τα μαλλιά τους.
Για να δείτε τα αποτελέσματα, ωστόσο, θα πρέπει να ξεπλένετε τα μαλλιά σας με το χυμό κρεμμυδιού, αλλά και να κάνετε μάσκα κρεμμυδιού για μερικές εβδομάδες.

Τέλος, αν και το κρεμμύδι είναι ένα σχετικά ασφαλές συστατικό για καλλυντική χρήση, θα πρέπει να το αποφύγετε εάν είστε αλλεργικές σε αυτό, έχετε κατεστραμμένο ή υπερευαίσθητο δέρμα ή πολύ ξηρό τριχωτό της κεφαλής.

ourlife.gr