2 Μαΐου, 2024

Το στοίχημα Ραφίνια – Χολέμπας

Γνώμη: Μάνος Νικηφοράκης

Στον Ολυμπιακό αναμένεται να συνεχίσουν την καριέρα του ο Χοσέ Χολέμπας και Ραφίνια. Οι δυο ποδοσφαιριστές έρχονται να καλύψουν το κενό του Ομάρ όπου έμεινε ελεύθερος και του Κώστα Τσιμίκα που θα συνεχίσει στην Λίβερπουλ.

Η ποδοσφαιρική ποιότητα των δυο ποδοσφαιριστών είναι δεδομένη, ωστόσο στο λιμάνι πρέπει να διαχειριστούν ένα μεγάλο στοίχημα, όπου ακούει στον όνομα ”Γερουσία”.

Ραφίνια και Χολέμπας παρά το πέρας της ηλικίας τους μπορούν να προσφέρουν πολλά, ωστόσο υπάρχει και ένα ερωτηματικό στην συνεχή καλή τους φυσική κατάσταση, αλλά και στα πολλά τρεξίματα που πρέπει να κάνουν στα άκρα. Την φετινή σεζόν αυτό το είχαν αναλάβει Τσιμίκας και Ομάρ, με τον πρώτο να αποδεικνύεται λύρα εκατό.

Στην ”Γερουσία”, έρχεται να προστεθεί ο Βαλμπουενά, ο οποίος παρότι έχει ”πατήσει” τα 35 του χρόνια μπορεί να προσφέρει με την ποιότητα του στην θέση του επιθετικού μέσου.

Ωστόσο και στην υπόθεση του Γάλλου μπαίνει η αμφιβολία, αν μπορεί να τα αντεπεξέλθει μαζί με τους δυο που προαναφέραμε, σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεως, Δηλαδή, πρωτάθλημα, Κύπελλο και ενδεχομένως Ευρώπη.