27 Ιουλίου, 2024

Το πραγματικό νόημα της υγιεινής διατροφής

Η ηθοποιός, Bάσω Λασκαράκη και η Γεωργία Ζιώγου, διαιτολόγος – διατροφολόγος μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας Vita» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για την υγιεινή διατροφή.

Η σημερινή εκπομπή αναλύει την υγιεινή διατροφή, που αποτελεί «διαβατήριο» για μία πιο ποιοτική και με λιγότερες ασθένειες ζωή.

Καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι η ηθοποιός Βάσω Λασκαράκη, η οποία περιγράφει τους λόγους που την οδήγησαν στην επιλογή ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.

«Μετά τα 30 ξεκίνησα να προσέχω τη διατροφή μου και να αγχώνομαι. Η κάθοδος από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα με βρήκε να τρώω πολύ ακατάστατα. Κάποια στιγμή έφθασε ο κόμπος στο χτένι, είχα πάρει κιλά. Τότε άρχισα να προσέχω πολύ αυστηρά κάνοντας παράλληλα και γυμναστική. Ευτυχώς εκεί πάνω με πέτυχε και η εγκυμοσύνη και με βρήκε σε πολύ εντατικό ρυθμό γυμναστικής και καλής διατροφής, κι έτσι πέρασα πολύ ευχάριστα και την περίοδο της εγκυμοσύνης» είπε η ηθοποιός στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη.

Η Γεωργία Ζιώγου, διαιτολόγος – διατροφολόγος έδωσε το πλαίσιο αυτό που περιγράφεται ως υγιεινή διατροφή: η κατανάλωση 5 φρούτων και λαχανικών την ημέρα, το νερό και η αποφυγή του junk food.

«Όλα επιτρέπονται σε σωστές ποσότητες», διευκρίνισε η ειδικός.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος της υγιεινή διατροφής είναι ο άνθρωπος να είναι καλά, πέρα από την εξωτερική εμφάνιση, σε συνδυασμό πάντα με σωματική άσκηση.

Η κα Ζιώγου ανέφερε ότι καλό είναι οι ανθυγιεινές τροφές να μην υπάρχουν μέσα σε ένα σπίτι, ώστε να μην υιοθετούνται ως συνήθεια.

Η σχέση μεταξύ ποσότητας και η ποιότητας στην υγιεινή διατροφή είναι  σημαντικός συνδυασμός και των δύο για να είμαστε υγιείς.

Οι μικρές αλλαγές στον τρόπο διατροφής είναι ικανές να επιφέρουν οφέλη στην υγεία, επεσήμανε η κα Ζιώγου. Συμπληρωματικά, σε μία υγιεινή διατροφή καθοριστικό ρόλο έχουν και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα.

Σε περίπτωση που κάποιος θα επιλέξει να καταναλώσει φαγητό απ’ έξω  η πρόταση της διαιτολόγου είναι να επιλέξει τα ψητά ως μία πιο υγιεινή επιλογή.

πηγή: MEGA TV