2 Μαΐου, 2024

Το πάλεψε αλλά λύγισε στο τέλος ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, παρότι βρέθηκε πίσω 2-0 σετ από τον σπουδαίο Νόβακ Τζόκοβιτς, ισοφάρισε σε 2-2 σετ, ωστόσο ο Σέρβος αθλητής πήρε το τελευταίο σετ παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Roland Garros, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ράφα Ναδάλ.

Το πέμπτο σετ, ξεκίνησε όπως… ολοκληρώθηκε. Με γκέιμ «θρίλερ» που κρίθηκε μετά από ισοπαλία και τον Τσιτσιπά να κρατάει το σερβίς του στο τέλος, κάνοντας το 1-0. Ο Σέρβος, ισοφάρισε στο δικό του γκέιμ κι έκανε το μπρέικ στο τρίτο, δείχνοντας πολύ πιο καθαρό μυαλό στις εκτελέσεις του. Ο Τζόκοβιτς πήρε ξανά ψυχολογία κι επικράτησε στο τέταρτο γκέιμ (3-1), κάνοντας ακολούθως δεύτερο σερί μπρέικ απέναντι στον Έλληνα πρωταθλητή, που άρχισε να χάνει την αυτοκυριαρχία του προς το τέλος (4-1).


Ο 33χρονος Σέρβος πήρε και το έκτο γκέιμ (5-1) και παρά την προσπάθεια του Τσιτσιπά να ξεκινήσει μία τελική αντεπίθεση στο έβδομο γκέιμ, με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει, ο Τζόκοβιτς «έσβησε» τα δύο αβαντάζ του Έλληνα άσου και έφτασε στο τρίτο σερί μπρέικ και στη μεγάλη νίκη που τον οδηγεί στον τελικό της Κυριακής.