16 Ιουλίου, 2024

Την Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Το νομοσχέδιο για το γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών θα εγκριθεί την Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο, καθώς το Μαξίμου επισπεύδει το βηματισμό του για τη ψήφισή του, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι απόλυτα σεβαστή διαχρονικά η άποψη της Εκκλησίας, αλλά η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμά της

«Θα ακούσουμε και θα εξακολουθήσουμε να ακούμε τις απόψεις της Εκκλησίας, της κοινωνίας, αλλά στο τέλος της ημέρας έχουμε υποχρέωση να είμαστε συνεπείς στους πολίτες και σε αυτά τα οποία έχουμε υποσχεθεί προεκλογικά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Μετά το υπουργικό, το νομοσχέδιο θα βγει σε δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια θα κατατεθεί στη Βουλή για να ψηφιστεί στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, χωρίς κομματική πειθαρχία για τους βουλευτές της ΝΔ

Η ΝΔ είναι το κόμμα της έννομης τάξης, των δικαιωμάτων που πιστεύει βαθιά στην ισότητα, την ισονομία τονίζει ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.ε.

Την πρόταση του Αρχιεπισκόπου για δημοψήφισμα εκτός από την κυβέρνηση απορρίπτει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο

Στο ΠΑΣΟΚ περιμένουν το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου το οποίο καταρχήν βλέπουν θετικά, ενώ το ΚΚΕ διαφωνεί ξεκάθαρα και θα καταψηφίσει.

Νέο παραλήρημα Παρασκευαΐδη

Μετά το πρόσφατο παραλήρημά του για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης προκαλεί με δήλωση, αυτή τη φορά για την Τουρκία.

«Αυτοί ετοιμάζουν απόβαση, έχουν το μεγαλύτερο αποβατικό στόλο και τι θα κάνουν; Θα ζώσουν το νησί με αυτά τα μικρά ταχύπλοα σκάφη και θα βγούνε πάνω και αν μας βρουν απροετοίμαστους θα μας σφάξουν όπως σφάξαν τους ισραηλίτες. Έτσι θα κάνουν. Έχουμε να κάνουμε με λαούς που δεν σέβονται τον άνθρωπο», δήλωσε.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη βγάζουν δεύτερη κίτρινη κάρτα στον κ. Παρασκευαΐδη και του διαμηνύουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά με φαιδρότητες και υπερβολές που είναι εκτός των θέσεών του.

Πηγή: megatv.com